Kuva: Fotolia

Oletko liian ankara itsellesi? 9 merkkiä kertovat

17.06.2016 20:15 - Emma Ylistalo

Jos tunnet olosi riittämättömäksi ja väsyneeksi, saatat vaatia itseltäsi liikoja.

Toisinaan vaadimme itseltämme paljon enemmän kuin olisi tarve. Lue alta yhdeksän merkkiä, jotka todistavat, että saisit olla rennompi itseäsi kohtaan.

1. Et koskaan soita töihin olevasi kipeä

Sinusta saattaa vaikuttaa, että se, ettei ole koskaan sairauslomalla on osoitus sitoutumisesta omaan työhön. Muista kuitenkin, että jos olet oikeasti kipeä, sairausloman ottamista ei tarvitse miettiä kahta kertaa. Työkaverisi tuskin myöskään haluavat tartuntaa sinulta ja kukaan muu ei ajattele sinusta yhtään vähempää.

2. Tunnet olosi syylliseksi, jos joudut perumaan

Jos joudut perumaan suunnitelmasi siksi, että jotain tärkeämpää tulee, se ei ole maailmanloppu. Saat muuttaa suunnitelmiasi - varsinkin jos kyse pätevästä syystä, eikä siitä, että sinua ei huvita.

3. Olet koko ajan väsynyt

Olet siis luultavasti vastannut myöntävästi liian moneen asiaan, teet liikaa töitä, etkä anna itsellesi ollenkaan vapaa-aikaa. Puhdista yksi viikonloppu kalenteristasi ja pyhitä se täysin itsellesi.

4. Ajattelet liikaa

Mikään ei ole tunteellisesti raskaampaa kuin ajatella liikaa asioita. Varsinkin jos sinulla on tapana jäädä kiinni negatiiviseen tai virheisiin, joita olet tehnyt aikaisemmin. Vielä pahempaa on murehtia liikaa asioita, jotka eivät edes ole vielä tapahtuneet.

5. Et juhlista saavutuksiasi

Jos et juhlista omia onnistumisiasi, koko elämä saattaa alkaa tuntua tylsältä. Oli kyse sitten uudesta työstä, juoksutapahtumaan osallistumisesta tai vaikka jättimäisen kakkupalan syömisestä, itsensä ylistäminen on tärkeää omalla hyvinvoinnille.

6. Vertaat itseäsi muihin

Vertailu vie helposti ilon kaikesta ja varsinkin Instagramia selaillessa saattaa miettiä, miksi ei ole yhtä kaunis, urheilullinen tai fiksu kuin tuttava. Tällöin myös on helposti ankarampi itselleen kuin tarvitsisi. Voit käyttää niitä inspiraationa, mutta miksi stressata ja verrata itseään muihin - varsinkin kun totuus on harvoin se, mitä kuvissa näkyy?

7. Et koskaan tunne itseäsi tarpeeksi hyväksi

Saatat tuntea koko ajan itsesi riittämättömäksi, vaikka sille ei ole mitään syytä. Jos kyse on esimerkiksi työstä, on hyvä muistaa, että et olisi kyseisessä asemassa, jos et olisi tarpeeksi hyvä siihen.

8. Murehdit kaikkea

Ainainen murehtiminen, usein jopa asioista, jotka eivät edes tapahdu, ei tuo mitään hyvää elämääsi. Se saa sinut ainoastaan tuntemaan itsesi ahdistuneeksi ja estää sinua tavoittelemasta niitä unelmia, joita oikeasti haluaisit tavoitella.

9. Et osaa antaa asioiden vain olla

Olisit voinut käsitellä 9 vuoden takaisen eron paremmin tai keksiä nokkelamman vastauksen noloon hetkeen työpaikalla, mutta lopeta itsesi rankaiseminen ja anna menneiden olla.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös: Stressaatko? 15 tapaa helpottavat oloasi

Kilpailut

Uusimmat