Kuva: Fotolia

Onko sinua petetty? Lue, kuinka uskottomuus näkyy uudessa suhteessasi

29.08.2016 13:15 - Tiina Svensk

Jos suhde päättyy pettämiseen, aikaa toipumiseen voi mennä enemmän kuin uskotkaan - saatat huomata sen jopa seuraavassa suhteessasi.

Pettäminen on teko, joka tuhoaa pariskunnan välisen luottamuksen ja kunnioituksen pahimmillaan lopullisesti. Jos edellinen suhteesi päättyi eroon, saatat uudessa suhteessa huomata kantavasi arpia mukanasi - eikä asian huomaaminen ole aina kivutonta.

Cosmopolitan listasi kymmenen eri tapaa, kuinka pettäminen vaikuttaa tulevissakin parisuhteissa:

1. Älä odota toipuvasi nopeasti: Jos sinua on juuri petetty, muista, että saat surra tapahtunutta. Saat maata sängyn pohjalla monta päivää, sillä sinua on juuri satutettu todella pahasti. Anna siis itsellesi paljon aikaa toipua tapahtuneesta.

2. Haluat edetä hitaasti: Uuden suhteen alkaessa haluat todennäköisesti edetä hitaammin kuin aiemmin. Kyseenalaistat paljon uuden kumppanisi luotettavuutta ja sitä, onko hän luottamuksesi arvoinen. Se on täysin normaalia.

3. Sinun on pakko olla rehellinen: Kun aloitat suhteen, sinun täytyy olla täysin rehellinen siitä, miten edellinen suhteesi loppui. Silloin myös kumppanisi osaa suhtautua sinuun ja mahdollisiin pelkoihisi oikealla tavalla.

4. Edellisen suhteen ongelmat ovat kirkkaana mielessäsi: Vaikka syy pettämiseen ei todellakaan ollut sinussa, saatat silti analysoida kaikkia mahdollisia ongelmia, joita välillänne oli. Et halua nimittäin varmasti toistaa samaa kaavaa uudessa suhteessasi.

5. Saatat olla vainoharhainen: Se on aivan normaalia, sillä luottamuksesi on petetty. Jossain vaiheessa suhdetta alat väkisinkin miettimään, mitä tapahtuu jos uusi kumppanisi pettää luottamuksesi.

6. Saatat padota tunteita sisääsi: Vainoharhaisuus ja epävarmuus saattavat aiheuttaa myös sen, ettet halua puhua kumppanillesi ajatuksistasi, vaan patoat ne mielummin sisääsi. Jos huomaat tekeväsi niin, muista, että sinun ajatuksesi ja tunteesi ovat arvokkaita - ja niistä kannattaa puhua.

7. Vertaat nykyistä kumppaniasi ex-rakkaaseen: Jos teet niin, lopeta saman tien. Ex-kumppanisi ja nykyinen rakkaasi ovat kaksi täysin eri ihmistä, etkä voi jäljittää heidän yhtäläisyyksistään, tuletko jälleen petetyksi.

8. Pienetkin asiat voivat avata vanhat haavat: Saatat olla herkkä tietyille asioille riippuen siitä, miten edellinen suhde päättyi. Ahdistaako vastaamatta jäänyt viesti, perutut suunnitelmat tai kumppanisi läheinen naispuolinen ystävä sinua vain sen vuoksi, että edellisessä suhteessa se oli merkki pettämisestä? Hyväksy haavoittuvaisuutesi ja puhu siitä kumppanillesi.

9. Et välttämättä ole vieläkään päässyt yli exästäsi: Ja se on täysin ymmärrettävää. On ymmärrettävää, ettet vuosienkaan jälkeen halua kohdata exääsi tai olla tekemisissä hänen kanssaan. Älä anna menneisyyden haamujen vaikuttaa kuitenkaan liiaksi nykyisessä suhteessa.

10. Uusi suhteesi tulee olemaan loistava: Vaikka sinuun on sattunut, olet kuitenkin tarpeeksi vahva liikkumaan eteenpäin. Hiljalleen uusi suhteesi tulee kuitenkin kukoistamaan, kun vain uskot itse siihen.

Lue myös: Henkinen pettäminen satuttaa enemmän kuin fyysinen - tunnista merkit ajoissa

Lue myös: Onko kumppanisi pettänyt sinua? Asiantuntija kertoo, milloin suhteeseen kannattaa jäädä

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat