Kuva: Fotolia

Ota treenistä kaikki irti - helppo muutos sopii erityisesti aloittelevalle kuntoilijalle

16.08.2016 11:45 - Senni Loikala

Tutkimuksessa selvitettiin, miten paljon asenne vaikuttaa liikunnan hyötyihin.

Asenteesi ratkaisee, kuinka paljon hyödyt treenaamisesta, väitetään tuoreessa, saksalaisen yliopiston tekemässä tutkimuksessa. Jos uskot liikunnan olevan hyväksi sinulle jo ennen urheilusuoritusta, pääset parempiin tuloksiin niin fyysisesti kuin henkisestikin. Tutkimuksesta uutisoi NDTV.

Tutkimukseen osallistui 76 naista ja miestä, jotka olivat iältään 18-32-vuotiaita. Osallistujat jaettiin eri ryhmiin ja heidät laitettiin katsomaan videoita, joissa osassa kerrottiin kuntopyöräilyn hyödyistä ja lopuissa videoissa hyötyjä ei tuotu esille.

Osallistujat pistettiin polkemaan kuntopyörällä puolen tunnin ajan. He vastasivat ennen ja jälkeen treenin kyselyyn, jossa kartoitettiin heidän terveydentilaansa ja selvitettiin, millainen heidän mielentilansa oli. Lisäksi tutkijat mittasivat osallistujien aivoissa tapahtuvaa aktiivisuutta.

Tulokset

Osallistujien kannatti uskoa jo ennen liikuntasuoritusta siihen, että treenillä tulisi olemaan positiivisia vaikutuksia heidän terveyteensä. He, jotka näin tekivät, nauttivat muita enemmän urheilemisesta. Lisäksi heidän mielialansa parani muita enemmän ja he tunsivat muita epätodennäköisemmin itsensä levottomiksi.

Myönteinen suhtautuminen liikuntaan voi auttaa ihmisiä tavoittamaan paremmat tulokset niin henkisellä kuin fyysiselläkin puolella, tutkimuksessa summataan.

Liikunnan hyötyihin uskominen saattaa hyödyttää etenkin aloittelevia kuntoilijoita, sillä monesti pitkään treenanneet ovat jo huomanneet treenin positiiviset vaikutukset ja siksi heidän on helpompi niihin myös uskoa.

Lähde: NDTV

Lue myös: Kolumni: Oletko koskaan kysynyt itseltäsi, miksi oikeastaan treenaat?

Lue myös: Kaikilla on aikaa liikkua: jo 10 minuutin treeni riittää tulosten saavuttamiseksi

Lue myös: Hidastatko painon putoamista tietämättäsi? 5 yleistä syytä sille, miksi tuloksia ei näy

Kilpailut

Uusimmat