Kuva: Fotolia

Turvottaako? 5 evästä, jotka saavat vatsan pömpöttämään salakavalasti

27.11.2016 13:15 - Karoliina Kotala

Jokainen osaa nimetä muutamia ruokia, jotka aiheuttavat turvotusta vatsassa. On kuitenkin olemassa muutamia yllättäviä eväitä, joista kannattaa myös pysytellä erossa.

Moni kärsii toisinaan pömpöttävästä vatsasta, jonka taustalta löytyy turvotus. Alla joukko ruokia, joista kannattaa luopua, jos haaveissa on litteä vatsa.

Sokeriton purkka

Purukumi jo itsessään aiheuttaa turvotusta vatsassa, koska syönnin mukana ilmaa joutuu vatsaan normaalia enemmän. Myös ksylitolit, sorbitolit sekä muut keinotekoiset makeutukset aiheuttavat vatsassa turvotusta, joten kahden edellä mainitun koktaili on vatsalle varma turvottaja.

Kivennäisvesi

Moni tietää, että limut aiheuttavat turvotusta, mutta harva on tietoinen, että kivennäisvesillä on sama vaikutus. Hiilihapot aiheuttavat nimittäin myös turvotusta, joten niitä kannattaa nauttia harvakseltaan.

Valkosipuli

Valkosipuli aiheuttaa suolistossa kaasun muodostumista. Tutkimusten mukaan kaikki eivät kuitenkaan reagoi samoin valkosipuliin, vaan osa on herkempiä kärsimään turvotuksesta.

Popkorni

Popparit aiheuttavat usein turvotusta siksi, että ne ovat kevyttä evästä, mutta niiden tilavuus on suuri ja niitä tulee nautittua runsaasti. Jos siis popsit popkornia, pysy vain kourallisessa.

Musta kahvi

Osalla ihmisistä kahvi ärsyttää vatsaa ja aiheuttaa nopeasti turvotusta. Kokeile siis pari päivää ilman kahvia ja katso miten vatsasi reagoi.

Lue myös: Litteä vatsa ilman treeniä ja dieettiä - katso miten onnistut

Lähde: Women’s Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat