Johnny Depp teinikapinallisena illan elokuvassa

05.11.2011 09:27 - Antti Granlund

Sub esittää lauantaina elokuvan näyttelijä Johnny Deppin uran alkupuolelta. Musikaalikomedian näyttelijäkatras oli aikanaan poikkeuksillinen.

Cry Baby on musikaalinen teinikomedia "kyynelsilmäisestä nahkatakkipojasta" (Depp), johon hienostotyttö (Amy Locane) ihastuu kuolettavasti. Elokuvassa sekä parodioidaan että otetaan vaikutteita 50-luvun kuvastoa viljelleistä elokuvista, kuten Nuori kapinallinen tai 70-luvulla tehty Grease.

Ohjaaja John Waters pestasi vuonna 1990 ensi-iltansa saaneeseen elokuvaan näyttelijöiksi rocklegenda Iggy Popin, entisen aikuisviihteen ammattilaisen Traci Lordsin ja sittemmin yhdeksi Amerikan suosituimmaksi keskusteluohjelman vetäjäksi nousseen Ricky Laken. Muutenkaan Cry Babya ei voi pitää perinteisenä musikaalikomediana, vaan mielenkiintoisena yhdistelmänä musikaalia, komediaa, parodiaa ja perinteistä teinielokuvaa.

Elokuva ei kerännyt ilmestyessään paljon lipputuloja, mutta se on noussut - mahdollisesti Deppin myöhemmän uran vuoksi - pienimuotoiseksi kulttiklassikoksi.

Cry Baby tänään lauantaina 5. marraskuuta Subilta kello 20.15.

Kilpailut

Uusimmat