Suomi nappasi kokkimestaruuden – voitto tuli villisialla ja sokerisuolatulla nieriällä
Voittaja Ismo Sipeläinen on 22-vuotias ja valmistunut ravintolakoulu Perhosta. Reilun kahden vuoden ajan hän on työskennellyt maineikkaassa ravintola G. W. Sundmansissa.
Tämänvuotisessa kilpailussa alkuruoan pakollisina raaka-aineina annettiin nieriä ja sinisimpukka. Sipeläinen valmisti paahdettua sokerisuolattua nieriää, savustettua sinisimpukka-nieriätartaria ja simpukkalientä.
Pääruokaan annettuna raaka-aineena tuli villisian luuton lapa. Sipeläinen valmisti pitkään haudutettua rosmariinilla maustettua villisian lapaa, karamellisoitua purjosipulia ja omenaa.
Jälkiruokatehtävässä puolestaan olivat pakollisina aineina vadelma ja suklaa, joista syntyi vadelmamoussea, -sorbettia sekä mintulla maustettua suklaanamelakaa.
Ensimmäistä kertaa pohjoismaisten nuorten kokkikilpailun voitto tuli Suomeen.
Kilpailut
Uusimmat
Myrskyluodon Maija hallitsee jo Pohjoismaita - rikkoi huiman rajapyykin
Aiempaa harvempi nosti opintolainaa vuonna 2023 - määrä kääntyi laskuun ensimmäistä kertaa 10 vuoteen
Taskuvarkaat liikkuvat erityisesti tiettyinä kellonaikoina ja kuukausina - varo näitä
Kuolleisuus maksasairauksiin kääntynyt nousuun - jo pieni määrä alkoholia aiheuttaa suuren riskin
Lainatuimmat kirjat Suomen kirjastoissa vuonna 2023 - ylsikö suosikkisi listalle?
Näytä lisää