Oletko johtaja-ainesta? Näitä leijonasieluisia piirteitä löytyy myös perheenäideistä

02.06.2014 18:00 - Anna Hopi

Yritystään luotsaava johtaja muistuttaa joiltain osin pesuettaan ohjaavaa perheenäitiä. Molemmilta vaaditaan tiettyjä luonteenvahvuuksia ja ominaisuuksia.  

Pienet asiat tekevät hyvän johtajan. Tärkeintä on asenne, jolla alaisiaan tai esimerkiksi omaa perhettään kohtelee. Listasimme kahdeksan leijonasieluisen johtajan tärkeintä merkkiä.

1. Epäitsekkyys

Ei ole kyse pelkästään sinusta. Ajattelet tiimisi, yrityksesi ja perheesi parasta. Tärkein ajatuksesi on palvella heitä ja pitää mielessään toisten tarpeet. Tämä muuttaa näkemyksesi johtajuudesta täysin.

2. Perustan luominen

Ihmiset ovat minkä tahansa yhteisön perusta - oli sitten kyse työstä tai perheestä. He eivät ole yksiulotteisia, vaan monipuolisia otuksia, joilla on monenlaisia lahjakkuuksia. Hyvä johtaja - tai äiti - ottaa huomioon ne kaikki. Johtajan vastuulla on auttaa toisia huomaamaan piilossa olevat lahjansa. Järjestä aikaa ja kaiva syvemmälle ymmärtääksesi muita. Vasta sitten tajuat paremmin heidän kykynsä.

3. Haasta muut kehittymään

Laumassa ihmisistä tulee helposti toisten seuraajia. Haasta sinä heidät kehittymään. Tee mitä voit sen eteen, että lähipiirisi kehittyisi parhaiksi versioiksi omasta itsestään.

4. Kritisoi yksityisesti - ylistä julkisesti

Kenenkään ei kannata maalata oman pesänsä munia mustiksi. Siispä hyvä johtaja tai emo tekee palveluksen luotsaamalleen porukalle antamalla palautteet suljettujen ovien takana. Näin kannattaa tehdä erityisesti, jos on jotain negatiivista sanottavaa. Positiivista palautetta kannattaa antaa kaikkien kuullen.

5. Oma esimerkki

Älä tee niinkuin minä teen, tee kuten sanon -mentaliteetilla ei pitkälle pötkitä. On parempi elää, kuten opettaa. Se antaa omasta johtajuudesta varmemman ja aidon kuvan. Et teeskentele vaan olet se, joka olet ja sinulla on periaatteita.

6. Älä käyttäydy ylimielisesti

On tärkeää antaa muille mahdollisuus saada äänensä kuuluviin. Niin äiti kuin kuka tahansa johtaja voi joskus olla korvia myöten täynnä erilaisia mielipiteitä, eikä hän jaksaisi kuunnella. Mutta on tärkeää antaa kaikille tila puhua - se luo luottamusta tiimin jäsenten välille.

7. Kommunikoi

Kuuntelemisen lisäksi on hyvä osata kommunikoida tarpeistaan joustavasti. Jos toiset ovat eri mieltä jostain, oman mielipiteen voi aina sanoa tavalla, joka ei loukkaa ketään. Ketään ei tarvitse miellyttää väkisin, ja oma totuus on hyvä sanoa - mutta tavalla, joka jättää kaikille hyvän mielen.

8. Ole itsevarma - säilytä nöyryys

Tulisieluinen johtaja kunnioittaa itseään. Hän tuntee itsensä ja laumansa ja osaa viedä joukkoa oikeaan suuntaan. Itsetietoisuus on hyvä asia, jos henkilö omaa sen lisäksi nöyryyttä. Kun osoitat kunnioitusta oikeassa suhteessa niin itsellesi kuin muillekin, menestys on taattu!

Lähde: Elite Daily.

Kilpailut

Uusimmat