Polkuveneellä Ruotsiin: Tamperelaismiesten tunnelmat kuvina lähdön hetkiltä!

01.07.2014 09:03 - Anna Hopi

Tamperelaismiesten polkuvenematka Vaasasta Uumajaan on edennyt jo Raippaluotoon asti. Menikö tähän asti kaikki kuin Strömsössä?

Timo Tapio ja Antti Rapi lähtivät eilen suurelle matkalleen Merenkurkun yli. Kulkuvälineeksi kaksi seikkailuhenkistä herraa oli valinnut polkuveneen, ja miesten olisi tarkoitus suorittaa reissu neljässä vuorokaudessa. Iskelmä sai puhelinyhteyden Tapioon, joka kertoi kaverusten käyneen muun muassa Strömsön saaressa.

- Itse asiassa eilen kaikki meni kuin Strömsössä. Siinä pysähdyttiin ensimmäistä kertaa, ja nyt pysähdyttiin Raippaluodossa täällä Mustasaaren kunnan puolelta. Ihmiset lähtevät juuri saarelta töihin ja kesälomille. Antti tuolla vielä nukkuu. Päädyttiin, ettei telttaa kasata lainkaan, niin nukutaan tuossa taivasalla hiekkarannalla, kertoi Tapio juontaja Mikko Siltalalle.

Paljonko matkaa on sitten jo taitettu?

- Merimaileissa noin kymmenen, eli kilometreissä noin 20 kilometriä. Täytyy ottaa iisisti, kun halutaan myös nauttia, ettei tämä ole pelkkä urheilusuoritus.

Vieläkö suunnitelmat pitävät, ja matka on mahdollista tehdä neljässä vuorokaudessa?

- Jos sää pysyy hyvänä, kuten nyt näyttää tyyneltä. Mahdollisesti oltaisiin perillä perjantaina. Meillä on kuitenkin iso haaste - kun saaristo loppuu niin on avomeri ylitettävänä, missä kulkee aika paljon rahtilaivoja. Se on sellainen kohta, että pitää henkisesti ja fyysisesti valmistautua.

- Se väli on vähän reilu 20 kilometriä. Se pitää vetää ihan suorilta putkeen. Ollaan suunniteltu, että tehdään yksi tai kaksi yöpoljentoakin. Ja luultavasti avomeri ylitetään yöaikaan. Katsotaan, mitä realiteetit on, mutta ainakin haetaan tunnelmaa.

Keitä ovat Antti Rapi ja Timo Tapio? Mistä yllytyshullu idea sai alkunsa? Lue lisää tästä.

Kilpailut

Uusimmat