Yllytyshullut ylittävät Merenkurkun - tältä näyttää polkuvene-selfie!

02.07.2014 08:39 - Anna Hopi

Timo Tapio ja Antti Rapi ovat parhaillaan matkalla Vaasasta Uumajaan. Reissu taittuu polkuveneellä extreme-olosuhteissa, mutta meno on ilmeisen rentoa, kun on aikaa ottaa myös selfieitä veneessä.

Tamperelaismiesten hurja haaste alkoi jo maanantaina iltapäivästä, jolloin herrat lähtivät reissuun mediahuomion ja kansan kannustamana. Katso kuvat lähdön hetkestä tästä. Nyt matka on taittunut Strömsön, Raippaluodon ja saariston pikkusaarten kautta lähemmäs avomerta.

- Me ollaan liikenteessä joo ja otetiin muutaman tunnin yöunet tässä luksuspolkuveneessä. Olin puolittain etupenkillä, puolittain takapenkillä ja Antti on torkkunut tuossa apukuskin paikalla, kertoi Timo Tapio.

- Oltiin yöajelulla puolen yön aikaan yhden, kahden aikaan. Vartti sitten lähdettiin taas liikkeeseen. Se lähtö vähän kesti, kun oltiin kahden kiven välissä jumissa. Ei tarvinnut soittaa ketään apuun, päästiin kumminkin matkaan.

Vastatuulta matkaajat ovat kuitenkin kohdanneet.

- Ei se hirvittävän kova ollut. Sen voi suhteuttaa siten, että kun polkee kuntopyörällä kovimmalla vaihteella kaksi tuntia putkeen. Kiinnostaako se ketään? Ei meitä ainakaan. Siinä ei ollut mitään mieltä. Löydettiin pieni saari. Sinne sitten istumaan kivelle ja syömään ruisleipää, nokoset ja Antti taisi vähän piereskelläkin. Huumori on säilynyt kuitenkin!

Juontaja Mikko Siltala vertasi kahta seikkailijaa hittielokuvan Forrest Gumpiin, jonka perässä oli lopulta Amerikan kiertomatkalla seuraajia. Joko Tapio ja Rapi ovat saaneet lahkolaisia peräänsä?

- Jotain tommosia pieniä mäkäräisiä lenteli, siinä kaikki. Ei ole delfiinejä, eikä haita. Ei ole vielä Forrest Gump -tyylistä polkuveneporukkaa perässäkään. Ei siinä mitään, tervetuloa vaan mukaan! Eilen yöllä puhuttiin, että mistähän tässä on kysymys, kun tuntuu samalla niin aidolta ja todelliselta, mutta myös epätodelliselta. Toivotaan, että homma menee hienosti. Sää on nyt hieno, hyödynnetään heikot tuulet.

Kaksikko on menossa paraikaa kohti Björköbyn saarta, sillä reittisuunnitelma muuttui matkan aikana.

- Me kierretään saari pohjoisen kautta. Tuossa on sellainen isompi saarirypäs, jonka läpi meidän piti mennä. Me kuultiin, että siellä on joku remontissa oleva silta, jonka ali ei pääse millään. Meidän olisi pitänyt mennä sen alta päästäksemme saariston läpi. Kilometrejä on 40 tällä hetkellä takana. Se on parin päivän suoritukselle ihan hyvä. Suurimmat haasteet ovat varmasti vielä edessäpäin.

Kilpailut

Uusimmat