Riku Rantala negatiivisuudesta: "Vihaamme tasapuolisesti kaikkia ihmisiä"

28.12.2014 08:49 - Elina Jokela

Madventuresin toinen keulahahmo Riku Rantala vastaa kaikenlaisiin kysymyksiin. Nyt mies pohti, miksi negatiivisuus vie usein voiton.

Uusi Madventures-kirja Maailmanselitys -Seikkailijan käsikirja kaikkeen on julkaistu. Lahja on oiva idea joulupukin konttiin tai inspiraatio kahvipöytäkeskusteluihin. Madventuresin toinen keulahahmo Riku Rantala pohti, minkä vuoksi negatiivisuus vie usein voiton.

- Meillä on ehdottomasti yksi syy tämä keli. Ei kesällä ihan yhtälailla ole se meininki, että tämä päivä on taas menossa päin prinkkalaa. Tämä on hyvin tuttua myös itselleni. Vaikka kuinka olisi reissussa, niin aina palaa takaisin ja aika nopeesti se katse laskee alaspäin, Riku kertoo. 

- Rupeaa katsomaan kengän kärjestä pari metriä eteenpäin, niin aika nopeasti silmälaput ilmestyy ohimoille ja taas alkaa kiertämään sitä samaa rataa. Onneksi joskus pääsee aina pois.

- Oikeudentunto on Suomessa aika vahva, tämmöinen tietynlainen ihmisarvon antaminen jokaiselle siitä huolimatta, että vihaamme tasapuolisesti kaikkia ihmisiä. Me annetaan kuitenkin ihmisarvo kaikille ja se on hienoa. Oikeudenmukaisuuden vaatimus näkyy tässä, että meillä on oikeudenmukainen yhteiskunta eikä kovin montaa oikeudenmukaisempaa maata taida maailmasta edes löytyä.

 

Riku Rantalan yksi mieleenpainuvimmista joulureissuista on ollut Suomessa. Lue lisää täältä.

Kilpailut

Uusimmat