Nainen sai elämän oppitunnin sokealta: "Kun tarvitsen apua, pyydän sitä"

09.02.2015 14:11 - Anna Hopi

Alli Brown kertoi XO Jane -sivustolla hätkähdyttävästä kohtaamisesta sokean miehen kanssa.

Aina säälistä ei nimittäin koidu mitään hyvää. Näin Alli Brown kuvaili tilannetta keskellä kaupungin liikennettä. Sinä päivänä hän oli yllättävän hyvällä tuulella ja käveli New Yorkin kaduilla.

"Olin iloisella tuulella. Näin sokean miehen, joka oli ylittämässä tietä. Kysyin häneltä, voisinko auttaa häntä pääsemään määränpäähänsä. Mies hymyili ja torjui kohteliaasti ehdotukseni. Sanoi yrittävänsä päästä bussipysäkille, joka oli hänen mukaansa aivan korttelin päässä. En kuitenkaan antanut hänen päästä niin vähällä.

Ehdotin, että voin kävellä hänen kanssaan sinne. Mies suostui vastahakoisesti. Kävelimme ja kävelimme. Juttelin hänelle koko ajan kaikenlaista opiskelustani, kaupunkiin muutostasi ja missä asuin sillä hetkellä. Kerroin sinkkuelämästäni ja työelämästäni. Olin juuri kertomassa hänelle vanhempieni erosta, kun sokea mies pysäytti minut.

- Olemmeko menneet 68th Streetin bussipysäkin ohi, hän kysyi.

Olimme, koska olimme jo 75th Streetillä. Panikoiduin hieman ja myönsin, että näin oli asian laita. Yritimme löytää seuraavia bussipysäkkejä, mutta menin vahingossa niidenkin ohi. Kymmenen minuutin kävelyn jälkeen sokea mies pysäytti meidät.

- Kuule, minun on päästävä bussiin nyt. Missä olemme? Hän kysyi.

Tilanne meni vaikeammaksi, koska en löytänyt läheltä bussipysäkkiä. Mies alkoi hermostua.

- Ajattelit sitten auttaa minua, koska olen sokea ja ajattelit, että tarvitsen apua?

Mies kertoi minulle, etten ole kovinkaan paljon avuksi. Saimme lopulta kadulla vanhalta naiselta vinkin, että lähin bussipysäkki on puolen korttelin päässä. Nainen ehdotti, jos hän voisi saattaa meidät sinne. Mies käski minun jäädä kadulle, ja lähti naisen mukaan.

- Olen tästä sataprosenttisen varma. Olen ollut sokea koko elämäni. Joskus tarvitsen apua, mutta kun niin on, pyydän sitä. Älä oleta, että näkökykysi ansiosta tiedät, minne olet kulkemassa. Ehkä sinun pitäisi avata omat silmäsi ennen kuin autat muita."

Lähde: XO Jane.

 

Ihmisten kanssa tulee välillä mokattua. Mitä sinun ei tule sanoa tuoreelle äidille? Lue täältä.

Kilpailut

Uusimmat