Näyttelijät muistelevat viime vuoden kesäteatteria: ”Ihmiset pyörtyilivät ja oksensivat”

11.05.2015 13:45 - Eeva Rajala

Suosittu tv-sarja Pirunpelto muotoutuu tänäkin vuonna teatterimuotoon. Viime kesänä Pirunpelto-näyttelijät kokivat jos jonkinlaisia kommelluksia Pyynikin kesäteatterissa.

Pirunpelto-sarja muokattiin viime kesäksi Pyynikin kesäteatterin ohjelmistoon. Mukana näytelmässä oli monta sarjasta tuttua näyttelijää, jotka tulevanakin kesänä nähdään Pirunpelto-näytelmässä, tällä kertaa Muuramen Riihivuori teatterissa.

Piiku Tyrjälää sarjassa ja näytelmässä esittävä Sanna Saarijärvi muistelee viime kesän olleen säiltään melko vaihteleva koko Suomessa. Sitä se oli myös Pyynikin kesäteatterissa.

- Treenasimme niin, että välillä olivat pilkkihaalarit päällä, välillä oltiin bikineissä, Saarijärvi muistelee Iskelmän haastattelussa.

"Ihmiset pyörtyilivät ja saivat kohtauksia"

Anni Kantosen roolissa nähtävä Karoliina Blackburn (kuvassa yllä) muistaa myös viime kesän sään ja miten säässä ei koettu minkäänlaista välimallin vaihtoehtoa: Oli joko kylmä tai sitten älyttömän kuuma.

- Harjoitus- ja minun esitysaikanani oli talvi. Meillä oli toppavaatteet päällä, pitkät kalsarit kaikissa esityksissä ja hengitys huurusi. Kun oli viimeinen esitykseni, alkoi trooppinen helle, ja loppukesä esityksestä meni trooppisen helteen kourissa. Ihmiset pyörtyilivät ja oksensivat ja saivat kohtauksia, Blackburn muistelee yleisön kokemia vastoinkäymisiä.

"Välillä jouduttiin keskeyttämään esitys"

Saarijärvi muistelee, että hellepäivien tasapainoksi tuli joskus vettä kuin saavista kaatamalla.

- Ja ukkosti. Välillä jouduttiin keskeyttämään esitys. Välillä oli sellaisia vesikuuroja, että ihan kuin olisi saavista joku kaatanut päälle vettä. Ole siinä nyt sitten hehkeänä Piikuna vikittelemässä Tommia, kun paita on liimautunut ihoon kuin 'Märkä t-paita' -kisassa konsanaan, Saarijärvi nauraa.

Blackburn valitsisi kuitenkin kylmät olosuhteet kuumien sijasta.

- Olen miettinyt, että on parempi näytellä kylmässä, koska ei tavallaan väsähdä. Erittäin kylmässä toimiminen on virkeämpää kuin hullun kuumassa.

Pirunpelto-näytelmän ensi-iltaa vietetään Riihivuori teatterissa 11. kesäkuuta. Saarijärven ja Blackburnin lisäksi näytelmää tähdittävät muiden muassa Turkka Mastomäki, Teijo Eloranta ja Elina Rintala.

Kilpailut

Uusimmat