Miehen nettikirjoitus saa huomiota: "Miehet ja naiset eivät ole tasa-arvoisia"

13.10.2015 12:32 - Rea Tallgren

Insinöörimiehen kirjoittamassa mielipidekirjoituksessa nostetaan kissa pöydälle.

Liikuttava kirjoitus leviää netissä. Siinä insinöörimies ottaa puheeksi asian, josta moni ei uskaltaisi puhua ääneen. Hän nimittäin sanoo kirjoituksessaan suoraan, etteivät naiset ja miehet ole keskenään tasa-arvoisia. Vaikka otsikko on provosoiva, on kirjoitus fiksua luettavaa. 

"Vaikka yritän aina suhtautua naispuolisiin kollegoihini niin, että olemme tasa-arvoisia, niin olemmeko me sitä todella? Emme", hän aloittaa. 

Sitten hän menee asiaan ja nostaa esille sellaisia epäkohtia, joita insinöörinaiset (ja lukemattomat muutkin naiset) ovat kasvaessaan joutuneet, ja joutuvat edelleen kokemaan: 

"Minä en koskaan kasvanut yhteiskunnassa, jossa sanottiin, että minä en saa liata itseäni, kun leikin ulkona. Minua ei kannustettu keskittymään vain tietynlaisiin harrastuksiin sukupuoleni takia. Minulle ei kerrottu jokaisen median välityksellä, että arvoni perustuvat siihen, miltä näytän. Minulle ei sanottu, että kykyni toimia johtajana oli pelkkää pomottamista." 

Lopulta kirjoittaja summaa, miksi hän ei ole tasa-arvoinen naispuolisten kollegoidensa kanssa:

Kun saan työpaikan, minulle ei sanota, että se johtuu sukupuolikiintiöistä. Minun oletetaan ansainneen työpaikkani älylläni ja saavutuksillani. Ja siksi, siksi minä en ole tasa-arvoinen naispuolisten kollegoideni kanssa. Te kun olette jo nyt saavuttaneet paljon enemmän kuin minä päästyänne tähän asti kaikista vastuksista huolimatta."

Lue oivaltava kirjoitus kokonaisuudessaan tästä



Lähde: Telegraph

Kilpailut

Uusimmat