Oletko toisten miellyttäjä? Katso löydätkö itsesi kolmesta asiasta

28.12.2015 09:26 - Pauliina Jokinen

Toimitko tavalla, joka tuo toisille hyvän olon.

Teetkö usein asioita, joita et haluaisi, mutta ne miellyttävät muita? Sen jälkeen tunnet olosi ikäväksi, koet uhrautuneesi ja tai kadut lupautumistasi johonkin ikävään hommaan.

Olet mennyt elämässäsi usein eteenpäin työntämällä omat tarpeesi sivuun ja ottamalla muiden toiveet huomioon. Miksi muiden miellyttäminen sitten on ikävä piirre? Sehän kertoo ymmärryksestä, muiden auttamisesta ja lämmöstä.

Usein miellyttäjät ovat sisäisesti hukassa: he saattavat kokea yksinäisyyttä ja alakuloa, sillä he eivät ole oppineet tasapainottamaan omia tarpeitaan. Pahimmillaan muiden tarpeiden priorisointi ja huomioonottaminen voivat johtaa umpikujaan ja miellyttäjä menettää kiinnostuksensa kokonaan ja lakkaa välittämästä.

Mistä tunnistat miellyttäjän vai oletko sellainen itse?

Miellyttäjä pelkää konflikteja

Miellyttäjä pelkää kieltäytymisen aiheuttavan ikäviä seurauksia ja rakkauden tai ystävyyden menettämistä. Miellyttäjä ajattelee jonkun asian kieltämisen johtavan konfliktitilanteeseen, jota hän yrittää viimeiseen saakka välttää. Lopulta jatkuva muiden myötäily aiheuttaa kovan sisäisen ristiriidan. Välttääkseen muiden torjunnan miellyttäjä myötäilee muita ja toivoo muiden arvostavan tekemiään uhrauksia. Lopulta tilanne saattaa kääntyä päälaelleen ja aiheuttaa katkeruutta kiitollisuuden sijaan.

He tekevät töitä rakkauden eteen

Miellyttäjillä on usein heikko itsetunto ja he toivovat muiden arvostavan ja ihailevan heitä, sillä he joustavat paljon. Joustaminen ei kuitenkaan ole vilpitöntä, vaan useimmiten taustalla on toive muiden kunnioituksesta.

He piilottavat todelliset tunteensa

Miellyttäjät pitävät omat tunteensa ja todelliset halunsa omana tietonaan. Saattaa jopa näyttää siltä, ettei heillä ole edes toiveita. Miellyttäjät kokevat olevansa arvostettuja, kun heitä tarvitaan.

 

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat