Mitä tuttua satuhahmoa muistutat? Kertoo olennaisen persoonallisuudestasi

08.01.2016 15:35 - Anna Hopi

Moni on tutustunut satuihin jo lapsena kuultuaan vanhempiensa lukemana Grimmin satuja tai katsottuaan Disney-animaatioita.

Jo vanha kansa tiesi, että saduista saa voimaa. Jos samaistumme tiettyyn satuhahmoon ja liikutumme aina hänen tarinastaan, se saattaa kertoa meille jotain olennaista itsestämme. Lapset saattavat innostua todella paljon esimerkiksi Peter Panin tai Tuhkimon tarinasta ja kuunnella sitä ilta toisensa jälkeen iltasatuna - eikä mikään muu kelpaa. Tällöin sadulle on selkeä tarve lapsen elämässä kehityksen kannalta.

Psykologit näkevät sadut ihmisen kehitystä auttavina tarinoina. Kun tietty satu koskettaa, se voi viedä sinut lähemmäksi todellista itseäsi ja auttaa käymään läpi tiettyjä vaikeuksia.

Satuhahmot ovat ajattomia ja tuntuvat olleen "aina" olemassa. He ovat olemassa "Olipa kerran"-satumaailmassa, jossa nähdään arkkityyppisiä hahmoja - hyviä äitejä, pahoja noitia, kauniita prinsessoja ja urheita prinssejä. Mikä hahmo kuvastaa sinua eniten?

Tee testi alta.

1. Näet kadulla kerjäläisen. Hän pyytää rahaa. Mitä teet?

a) Antaisit omastasi, mutta sinulla ei ole juuri nyt penniäkään taskuissasi. Pyydät henkilöltä anteeksi.

b) Heität iloisesti kolikon kerjäläiselle.

c) Tulet ärsyyntyneeksi mokomasta ihmissaastasta ja kävelet nopeasti ohi.

d) Sinulla oli juuri palkkapäivä, mutta valehtelet nätisti, ettei sinulla juuri nyt ole rahaa.

e) Annat apua, koska se on velvollisuutesi.

f) Annat rahaa ja kysyt, voitko auttaa vielä muutenkin, esimerkiksi käymällä hänen kanssaan kaupassa.

2. Mikä väri sinuun vetoaa eniten?

a) Sininen

b) Vihreä

c) Violetti

d) Keltainen

e) Punainen

f) Harmaa

3. Mikä näistä olisi suosikkivalintasi lounasruoaksi?

a) Nappaat vain jotain lähimmästä kahvilasta tai otat eväät kotoa. Ei sen niin ihmeellistä tarvitse olla.

b) Hedelmiä ja vihanneksia, jotain tuoretta ja terveellistä.

c) Suklaata ja kahvia.

d) Täytyy tunnustaa, että kakkupala tai irtokarkkipussi houkuttaa eniten.

e) Terveellinen, hyvännäköinen annos lempiravintolassasi.

f) Iso annos peruskotiruokaa.

4. Näet painajaista. Mitä unessa tapahtuu?

a) Jäät yksin, eikä kukaan auta sinua.

b) Menetät vapautesi ja sinut vangitaan.

c) Et saa nitistettyä vihollistasi, joka on aiheuttanut sinulle päänvaivaa.

d) Jäät kiinni nolosti valheesta.

e) Paha voittaa hyvän, ja taistelusi on ollut turhaa.

f) Menetät rakkaasi onnettomuudessa.

5. Haluat menestyä. Mikä on suurin motivaattori elämässäsi, minkä voimalla jaksat?

a) Toivo.

b) Mielikuvitus.

c) Vahvuuteni, en anna koskaan periksi.

d) Innostun elämän pienistä asioista ja ne tekevät minut onnelliseksi.

e) Ajattelen saavani aikaan jotain hyvää ja tekeväni oikein.

f) Saan liikunnasta voimaa.

 

Tulokset:

Jos sait eniten A-vastauksia, olet Tuhkimo.

Tuhkimo eli rankan elämän alun ja joutui kokemaan kaltoinkohtelua nuorella iällä. Sinullakin on ollut nuoruudessasi joitain kasvattavia kokemuksia, ja olet joutunut taistelemaan omasta tilastasi elämäsi varrella. Sinun tärkein oppiläksysi on tehdä rajat muiden ihmisten kanssa. Olet hyvin kiltti ja mukautuva persoona, jonka yli helposti kävellään, jollet sano joskus reilusti EI. Vahvuutesi on usko hyvyyden voittamiseen. Kun uskallat ottaa hetkesi ja tilaa itsellesi, elämä antaa sinulle  enemmän hyviä asioita.

Jos sait eniten B-vastauksia, olet Peter Pan.

Sinussa asuu ikuinen lapsi ja vapaudenkaipuinen seikkailija. Inhoat eniten sitä, kun mielipiteisiisi tai elämäntapoihisi yritetään vaikuttaa. Olet miettinyt sitoutumistakin monelta kantilta, koska haluat olla varma, kelle sydämesi luovutat. Olet nuorekas pitkään, mutta muistathan, ettei ikääntymisessä ole mitään pahaa. Kuin Peter Pan, sinunkin mielikuvituksesi vie sinua elämässä eteenpäin. Sinulla ei ole rajoja. Kun jotain päätät, onnistut siinä verrattain helposti. Muut voivat olla jopa hieman kateellisia tästä taikurin ominaisuudesta.

Jos sait eniten C-vastauksia, olet Lumikin paha äitipuoli.

Sinä olet käynyt kovan koulun, ja olet tiukka tyyppi, jolle ei ryttyillä. Omaat luontaista auktoriteettia ja pystyt käyttämään voimiasi yhtä lailla hyvään kuin pahaan. Joskus menetät hermosi ilman syytä ja reagoit voimakkaasti. Silloin muut saavat olla varuillaan, koska kostoasi ei kukaan halua kokea. Vahvan kuoren sisällä on epävarmuutta ajoittain kokeva herkkäkin henkilö, joka ei ole saanut tarpeeksi oll sylissä. Ole itsellesi armollinen ja hemmottele itseäsi. Hyväksy kaikki piirteesi - ja pyri kaikessa hyvään. Anteeksiannolla on ihmeellinen voima.

Jos sait eniten D-vastauksia, olet Pinokkio

Nautit puhumisesta todella paljon ja siitä seuraa se, että saatat joskus puhua vähän yli suusi  tai kertoa tarinaa, joka ei pidä täysin paikkaansa. Varo, ettet joudu Pinokkion loukkuun ja tee itsellesi pitkää nenää. Haasteesi on pysyä totuudellisena ja olla aito. Joskus on helpompaa lyhyellä tähtäimellä kertoa muille, mitä he haluavat kuulla, mutta sama asia kostautuu pitkällä tähtäimellä. Et aina selviä ongelmista kuin koira veräjästä. Ratkaisu kaikkeen tähän on totuus. Ole rehellinen, niin näet, että ihmiset pitävät sinusta joka tapauksessa. Vahvuutesi on se, että olet hyvä seuramies ja tarinankertoja.

Jos sait eniten E-vastauksia, olet Lumikki

Jos kaikki muut maailmassa luovuttavat vaikeissa tilanteissa ja päästävät irti toivosta, sinäpä et. Olet rehellinen, aito, kiltti mutta rohkea - suorastaan unelmien superihminen. Ei ihme, että saat joukon vihollisia, kun purjehdit elämässä säteilevät hymy kasvoillasi. Muut eivät ymmärrä, mikä on karismasi ja pidettävyytesi salaisuus, etkä ehkä tiedä sitä itsekään. Näet muista sen hyvän, jota he eivät itsekään ole tunnustaneet. Saat muiden olon tuntumaan hyvältä. Se on sinun voimasi Lumikkina.

Jos sait eniten F-vastauksia, olet Prinssi Uljas.

Haluat pelastaa muut ongelmistaan - se näkyy elämässäsi kaikilla osa-alueilla. Kukaan ei tunne rehdimpää ja reilumpaa kaveria. Olet sen verran energinen ja tunnet rajasi, ettei auttaminen kuitenkaan vie omia voimavarojasi, vaan loistat ja elät elämääsi nautinnollisesti. Olet porukkasi aurinko, eivätkä muut oikein voi olla kateellisiakaan, koska ojennat heille kättäsi aina tarpeen mukaan. Tiedät siis menestyksen avaimet. Sinulle voi hyvin antaa kuningaskunnan luotsattavaksi, koska olet Prinssi Uljas.

Kilpailut

Uusimmat