Lemmikinomistajat huomio! Kissa voi kehrätä muustakin kuin mielihyvästä

21.03.2016 16:36 - Emma Ylistalo

Kissa voi viestittää kehräämisellään myös stressiä.

Kissan kehräys on yksi rentouttavimmista äänistä ja kissanomistajat yhdistävätkin sen usein lemmikin tyytyväisyyteen. Mutta tiesitkö, että on olemassa myös "asiaankuulumatonta kehräystä", jolloin kissa käyttää sitä tapana kommunikoida tai rauhoittaa itseään stressaavan tilanteen keskellä?

Samoin kuin me käytämme omaa kieltämme, kissat voivat oikeastaan kommunikoida monia eri asioita kehräämällä aina tyytyväisyydestä pelkoon tai kipuun. Kissat saattavat siis käyttää tätä "asiaankuulumatonta kehräystä" rauhoittavan vaikutuksensa takia. Näin ne rauhoittavat itseään ollessaan stressaantuneita tai kipeitä. Kissat saattavat myös kehrätä peittääkseen ympäröivät äänet, esimerkiksi ilotulitukset. Naaraskissat saattavat myös kehrätä synnyttäessään, sillä näin ne helpottavat synnytystä ja pitävät samalla vastasyntyneet pennut rauhallisina.

Jos kissa on kipeä, satuttanut itsensä tai stressaantunut, saattaa sen kehrääminen tulla yllätyksenä omistajalle. Usein kuitenkin tällöin esiintyy muitakin varoitusmerkkejä kuin pelkkä kehrääminen. Kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota, jos lemmikki kehrää oudolla hetkellä, sillä se saattaa olla niiden tapa kertoa, että jokin on vialla. Se voi olla esimerkiksi muutos kotona, joka saa ne stressaantumaan tai jokin muu epämukava asia.

Vaikka aina epäselvissä tilanteissa kannattaakin kääntyä eläinlääkärin puoleen, kannattaa kuitenkin muistaa, että kissat kehräävät useimmiten kuitenkin kiintymyksen takia kuin sen takia, että jokin olisi vialla.


Lähteet: Metro.uk, Pets4Homes

Lue myös: Kissan kehräyksessä on parantava voima - lue miten auttaa sinua

 

Kilpailut

Uusimmat