Kuva: AOP

Timo T.A. Mikkonen menehtyi - katso mistä legendaarinen TV-isäntä muistetaan

25.01.2017 09:56 - Anna Hopi

Mikkonen rakensi omalla ristiriitaisella persoonallaan suomalaista talk show -kulttuuria.

Legendaarinen TV-isäntä ja media-alan moniosaaja Timo T. A. Mikkonen menehtyi 24. tammikuuta vakavaan ja pitkälliseen sairauteen. Ensiksi Mikkosen kuolemasta kertoi Seiska.

Mikkonen kuoli 69-vuotiaana perheen ja läheisten läsnäollessa vain muutama tunti sen jälkeen, kun hänen oltiin tiedotettu joutuneen saattohoitoon.

Vaimo Nina Mikkonen toimi vuosien ajan aviomiehensä omaishoitajana. Timo T.A. Mikkonen sai vuonna 2011 kallonpohjavaltimotukoksen, josta seurasi aivoinfarkteja. Miehen tila huonosi seuraavina vuosina vielä lisää, ja menetti muun muassa liikuntakykynsä ja lähimuistinsa.

Hänet muistetaan kotimaisen TV-kentän uudistajana ja kehittäjänä. Mikkonen aloitti toimittajauransa 1960-luvulla Uusi Suomi -sanomalehdessä ja hän toimi Yleisradion radiouutisten avustajana. Hän ehti televisiourallaan isännöidä useita keskusteluohjelmia, kuten M-Show, Tänään, tässä ja nyt sekä Illan päätteeksi Timo T.A.. Mikkonen muistetaan myös siitä, että hän isännöi 17 tunnin suoran talk show -ohjelman Maailman pisin talk show - isäntänä Timo T.A. Mikkonen.

Katso alta YouTube-pätkiä Mikkosen uran varrelta.

Lähde: Seiska.

Kilpailut

Uusimmat