Kuva: AOP

Lapsen vakava sairaus muutti julkkisparin elämän - järjestävät hyväntekeväisyyskonsertin

28.03.2017 12:29 - Anna Hopi

Näyttelijä-laulaja Sami Hintsanen ja hänen kumppaninsa Varpu Nummela haluavat auttaa syöpäsairaita lapsia.

Vielä viime heinäkuussa Sami Hintsanen ja Varpu Nummela olivat täynnä uuden rakkauden iloa. Iskelmän haastattelussa puhuttiin tuolloin rakastumisesta, tunteista ja suhteen kehittymisestä. Vain vähän aikaa tuon jälkeen uusperheessä elävän pariskunnan elämä muuttui täysin. Varpun nuorimmalla lapsella, Senja-tytöllä diagnosoitiin syöpä.

Siitä lähtien pari on elänyt erilaista elämää ja rakkaus on saanut uudenlaisia muotoja.

- Emme tietenkään voineet silloin kesällä kuvitella, että tällaista tulee vastaan. Ei kuulunut suunnitelmiin, että yhteisen arkemme ensimmäiset vuodet olisivat sitä, että Varpu toimisi omaishoitajana. Onneksi meillä on kuitenkin toisemme, Sami Hintsanen kertoo Iskelmän juontaja Satu Kotosen haastattelussa.

- Edelleen se kesällä puhuttu vahva usko, että tämä on tässä nyt... se on varmasti pitänyt meitä järjissään.

Perheen sairastuneen nuorimmaisen vointi määrittelee tällä hetkellä koko perheen arkea.

- Jäin heti töistä pois ja kuljen omaishoitaja-statuksella. Jos olen sairaalassa lapsen kanssa, se vaikuttaa koko arkeemme, Varpu sanoo.

- Emme käytä enää kalenteria, emme suunnittelee tulevaa, koska tässä ei voi tietää, miltä elämä kolmen kuukauden päästä näyttää. Olemme konkreettisesti opetelleet elämään hetkessä. Meillä ei ole muuta vaihtoehtoa, se on ainoa selviytymiskeino, Sami jatkaa.

Yksi tapa selvitä vaikeasta tilanteesta oli puhua siitä ihmisille. Pari mietti viikon, kertooko julkisesti tilanteesta, joka koetteli heidän perhettään. He päättivät avautua asiasta, mikä on jälkikäteen osoittautunut hyväksi päätökseksi. Varpu sanoo saaneensa ihmisten kommenteista ja tsempeistä paljon energiaa.

- Se on auttanut pitämään otteen elämästä positiivisena, olivat ennusteet sairaudessa mitä tahansa. Ihmiset ovat antaneet yhteisöllistä tukea ja se on tuntunut hyvältä. Se on auttanut jaksamaan, Nummela sanoo.

Apua lapsille hyväntekeväisyyden kautta

Syöpäsairaiden lasten kohtalo on koskettanut niin omakohtaisesti pariskuntaa, että he ovat halunneet järjestää tapahtuman aiheen tiimoilta. Sylissä -hyväntekeväisyyskonsertti järjestetään maanantaina 3. huhtikuuta Tampere-talossa. Taysin syöpälasten vuoksi järjestettävässä konsertissa nähdään iso joukko Suomen eturivin artisteja, kuten Anna Eriksson, Janna Hurmerinta, Jonne Aaron, Pete Parkkonen ja Arttu Wiskari.

- Tämä kollektiivinen yhdessä -asenne on tullut mukaan myös konsetttiin, jonka järjestämme. Se on henkireikä, mikä on antanut todella energiaa. Siitä on tullut yhteinen harrastuksemme. Tapahtuma on paisunut siksi suureksi, koska niin moni ystävämme on halunnut tulla siihen mukaan, Varpu kertaa hymyillen.

Lue lisää tapahtumasta sen Facebook-sivuilta täältä.

Kimmoke Sylissä-tapahtumalle tuli siitä arjesta, mitä pari on nähnyt sairaalassa. Sami ja Varpu haluavat olla mukana järjestämässä Taysin sairaaloihin lastenosastoille helpotusta pitkiin päiviin. He sanovat, että pienikin ilonaihe ja piristys auttaa pieniä sairastajia pysymään pirteinä.

Pariskunta haluaisi estää sairaiden lasten passivoitumisen, koska uskovat sen vaikuttavan negatiivisesti fyysiseenkin paranemiseen.

- Jokainen, joka on ollut nuhaisen lapsen kanssa kotona tietää, että on kauheaa, jos lapselle ei keksi jotain virikkeitä. Se on vielä tärkeämpää, kun ollaan vakavasti sairaita, eikä tiedetä, kuinka kauan lapsella vielä on aikaa ja mihin sairaus etenee. Paljon Taysissa on tehty hyvää, mutta aina voidaan tehdä vielä vähän lisää hyvää, Hintsanen toteaa.

Lue myös: Sami Hintsanen ja Varpu Nummela Me Naisille: Lapsen vakava sairastuminen on tuntunut vuoristoradalta

Kilpailut

Uusimmat