Kuva: MTV

Jari Sillanpää kieltäytyi aluksi dokumenttihankkeesta - Siltsu-dokumentti julkaistaan syyskuussa

19.08.2023 16:15 - Minttu Tikkanen

Siltsu-dokumentti on neliosainen sarja.

Tarina muusikko Jari Sillanpään värikkäästä elämästä ja urasta nähdään pian dokumenttisarjana. Se ei kuitenkaan ollut itsestäänselvyys, sillä MTV:n tiedotteen mukaan Sillanpää suhtautui dokumenttiin aluksi varauksella.

Siltsu-dokumentti käsittelee Sillanpään uran lentävää lähtöä tangokuninkuudesta, mutta myös myöhempiä alamäkiä.Sarjan ohjannut ja käsikirjoittanut Minna Dufton ymmärtää Sillanpään varauksellisuuden hyvin. Sillanpään polulta löytyy myös rankkoja asioita kuten huumausainarikoksia ja tuomio sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä.

"Näinä aikoina, kun julkisuuden henkilöitä ajetaan mediassa lihamyllyn läpi, en ihmettele Jari Sillanpään ensireaktiota olla lähtemättä mukaan hänestä tehtävään neliosaiseen dokumenttisarjaan. Hänen rikoksensa ovat vakavia, niitä vaikeimpia julkisuuskuvan kannalta ja kujanjuoksu median kanssa on ollut tuhoisa", Dufton pohtii tiedotteessa.

Dokumenttia varten on tehty mittavat taustatyöt, sillä haastatteluja on alla kymmeniä. Sillanpään oman kerronnan lisäksi, oman näkökulmansa pääsevät kertomaan myös parikymmentä ihmistä hänen elämänsä ja uransa varrelta. 

"Kuunnellessani haastateltavia ja heitä, jotka suostuivat juttelemaan minulle taustoiksi, mietin, miten pitää sisältö ja sen tekeminen neutraalina. Tarinassa, jonka ympärillä jokaisella oli oma mielipiteensä siitä, mitä tapahtui ja miten kaikkeen tulisi suhtautua, lopullinen mielipide tulisi jäädä katsojalle. Jari Sillanpään lisäksi haastattelin lopulta kameralle 20 henkilöä hänen uransa ja elämänsä varrelta sekä myös sen ulkopuolelta", Dufton jatkaa.

Dokumentti on jaettu neljään osaan. Ensimmäisessä ponnistetaan karaokesta Tangomarkkinoille ja huojutaan jo ensimetreillä uupumuksen rajoilla kovasta työtahdista johtuen. Toisessa jaksossa käsitellään enemmän artistin ristiriitaista suhdetta mediaan, hän antoi julkisesti kasvot seksuaalivähemmistöille ja myöhemmin salaili medialta huumeidenkäyttöään, siinä kuitenkaan lopulta onnistumatta. Kolmas jakso on entistäkin synkempi, kun Sillanpää tuomitaan kahdesta huumausainerikoksesta ja Sillanpää itse sekä koko Suomi tuntuvat kysyvän mielessään, mitä oikein tapahtui. Neljännessä jaksossa pohditaan tulevaisuutta, Sillanpää olisi jo valmis palaamaan muusikoksi, mutta fanien vastaanotto kohujen jälkeen mietityttää.

Siltsu alkaa MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomossa 14. syyskuuta.

Lue myös: Yle: Jari Sillanpää kertoo, miten huumekierre sai alkunsa vuonna 2014 - "Se oli sitten menoa"

Kilpailut

Uusimmat