Kuva: AOP

Anna: Näyttelijä Liisa Mustonen selvisi perheineen tsunamista - mutta se rikkoi avioliiton

20.01.2017 10:45 - Senja Rapila

Mustonen perheineen selvisi vuonna 2004 Thaimaahan iskeneestä tsunamista, mutta se rikkoi perheen.

Näyttelijä Liisa Mustonen, 47, oli perheineen Thaimaassa vuonna 2004, kun ääretön katastrofi iski. Mustonen selviytyi aviomiehensä Sami Kuoppamäen sekä lapsensa kanssa tapahtuneesta, mutta ei halua puhua tsunamista vieläkään julkisuudessa.

- Minulla oli pitkään selviytyjän syyllisyys, Mustonen kertoo Anna-lehdelle.

Hän kertoo, että hakeutui traumojensa ja syyllisyyden vuoksi terapiaan vuotta myöhemmin. Pian terapia muuttui kuitenkin pariterapiaksi - ja sen jälkeen eroterapiaksi.

Tsunami pyyhkäisi Mustosen avioliitolta pohjan.

- Oli hirveää elää parisuhteessa siten, että minä jollain lailla olen sinä, sinä jollain lailla minä, hän kertoo Annassa.

- Minulla ei ollut rajaa itseni ja toisen välillä, ja se aiheutti sen, että yritin muuttaa toista, jotta voisin rakastaa häntä. Olin joko täysin kiinni miehessäni tai hylkäsin hänet pakenemalla tilanteesta.

Avioeron jälkeen tilanne paheni entisestään. Kuvioihin tuli häpeä ja syyllisyys siitä, ettei Mustonen pystynyt pitämään perhettä kasassa edes lapsensa vuoksi. Aiemmin se oli ollut periaate, että eroa ei edes harkita lapsen takia.

- Avioeron jälkeen tunsin ihan järjetöntä syyllisyyttä ja häpeää, aivan kuin olisin epäonnistunut ihmisenä. Kun avioliittoni sortui, minuuteni meni murskaksi. Se kertoo aika paljon minuudestani, joka oli silloin pitkälti rakentunut toisen varaan.

Lähde: Anna

Lue myös: Rikossarjoista tuttu Ville Virtanen: Ajattelin, että poliisit ovat natsisikoja

Kilpailut

Uusimmat