Danny: 'Armi ajoi itsensä tuhoon syyllisyyden vuoksi'

25.05.2012 11:20 - Antti Granlund

Tällä viikolla Juha Vuorisen Tähtivieras-haastattelussa oli Danny, joka kertoi suorapuheisesti muun muassa vuosia kestäneestä suhteestaan Armi Aavikkoon sekä Armin ajautumisesta alkoholismiin ja masennukseen.

Danny kertoo hänen ja Armin suhteen alkaneen hiljalleen, sillä hän oli naimisissa ja halusi pitää moraalista kiinni.

- Olin avioerolapsi itse, ja kun tapasimme Armin kanssa, minulla oli kaksi lasta ja yksi tulossa. Ensimmäisen vuoden koitin taistella sitä vastaan, mutta hiljalleen tarpeellisuuden tunne, lämpö ja luottamus sulattivat moraalini, Danny kertoo.

- Yritin pysyä avioliitossa, mutta meillä oli ihmissuhde aina vuoteen 1992 saakka. Tuolloin Armi alkoi pyrkiä voimakkaasti eroon. Siihen liittyivät myös alkoholi ja hänen sisarensa kuolema, josta hän syytti itseään.

Armi Aavikon sisar Arja teki itsemurhan vuonna 1992. Danny muistelee tapausta vakavana.

- Olimme tuohon aikaan laivalla töissä, ja Armi oli saanut viestin yläkerrasta, että mene nyt sisaresi luo kun tulet laivasta. Saavuttuansa kotiin Armi halusi lainata autoani, mutta sanoin hänen olevan sen verran väsynyt, että hän odottaisi yön yli. Kävi niin, että sinä yönä, hänen vaistojensa mukaan, hänen sisarensa oli poistunut ajasta.

- Armi syytti itseään niin voimakkaasti, että hän ajoi itseään enemmän tai vähemmän tuhoon asian takia.

Armi Aavikko ajatui 90-luvulla alkoholismiin ja sairastui masennukseen. Asiat tapahtuivat Danny mukaan pikku hiljaa.

- Siihen tuli mukaan sellaisia piirteitä, jotka jälkikäteen ajatellen tuntuvat pahalta. Hänelle tuli kyky hankkia alkoholia mistä hyvänsä mihin kellonaikaan hyvänsä, ja kyky peittää juominen muilta ihmisiltä. Mehän teimme vuosittain Armin kanssa noin 120 show'ta laivoilla vuosittain.

- Hän oli siellä erinomainen ja taitava, ja keväällä 1995 hän sanoi pitävänsä pienen tauon. Se kesti seitsemän vuotta, jonka aikana hänen elämänsä voima hiljalleen uupui, Danny kertoo.

Kilpailut

Uusimmat