Kuva: Fotolia

Ensitreffit alttarilla -pareja valmennettiin hääyöhön - "turhaa jännitystä poistettiin"

24.08.2016 14:00 - Senni Loikala

Hittiohjelmassa kolme paria avioituu, vaikka he eivät ole koskaan tavanneet toisiaan. Asiantuntijat kertovat, että hääyön paineita on pyritty vähentämään.

Ensitreffit alttarilla -hittiohjelman uusin kausi käynnistyy syyskuussa AVAlla. Tuolloin katsojat pääsevät jännittämään, johtaako parien ensitapaamisella avioituminen suuriin rakkaustarinoihin.

Koska eteneminen parisuhteissa poikkeaa täysin tavallisuudesta, saattaa moni pohtia, miten parit suhtautuvat ensimmäiseen yhteiseen yöhönsä heti häiden - ja siten myös ensitapaamisen - jälkeen. Ohjelman uusi asiantuntija, psykologi Tony Dunderfelt kertoo Voice.fi-sivustolle ohjelman lehdistötilaisuudessa, että paineiden kertymistä hääyölle pyrittiin vähentämään keskustelemalla sinkkujen kanssa.

- Juttelin erityisesti miesten kanssa, ja kerroin heille kosketuksen, huumorin ja leikin merkityksestä; ja sitten puhuttiin ihan reilusti myös seksistä. He pääsivät kertomaan, jos heillä oli ollut kysymyksiä tai ongelmakohtia seksielämässä menneisyydessä ja pohdimme yhdessä, miten niitä solmuja voisi avata, Dunderfelt sanoo.

Psykologi kertoo, että sinkkumiehiä oli helpottanut keskustelut siitä, tuleeko hääyönä harrastaa seksiä.

- Puhuimme, mitä kaikkea siinä voi olla ja mitä tehdään. Kaikki (sinkkumiehet) olivat kuulemma sanoneet, että meidän keskustelumme olivat selventäneet heille, että mitä heiltä odotetaan, ja se myöskin poisti turhaa jännitystä. Tässä esimerkissä asioista puhuminen auttoi merkittävästi, Dunderfelt tuumaa.

Myös ohjelman toinen uusi asiantuntija, erityistason seksuaaliterapeutti ja logoterapeutti Elina Tanskanen kävi osallistujien kanssa keskusteluja hääyön odotuksista.

- Puhuin yksittäin monien osallistujien kanssa etukäteen, että he saavat edetä ihan omassa tahdissa ja ottaa rauhallisesti. Me olemme kaikki erilaisia ja meille herää erilaisia tuntemuksia seksielämän aloittamisesta – että antaako palaa vai halutaanko ensin tutustua rauhassa. Toivon, että parit kuuntelevat itseään tässä asiassa, Tanskanen tuumaa.

Ensitreffit alttarilla alkaa AVAlla 6. syyskuuta klo 21.00.

Lue myös: Häät: Vuoden kaunein morsiuspuku valittiin - katso kuva kaunottaresta

Lue myös: Uusi palvelu: Saat ilmaiset häät yhdellä ehdolla

Lue myös: Oletteko ottaneet kaiken huomioon? Suomalaispapin täsmävinkit hääpareille

Kilpailut

Uusimmat