Erika Vikman, 23, suhteestaan Dannyyn, 74: "Saan viestejä, joissa sanotaan, että olen sairas"

21.12.2016 10:53 - Senja Rapila

Dannyn, 74, kanssa seurusteleva kaunotar kertoi Radio Novan Aamussa, ettei olisi pari vuotta sitten voinut kuvitella seurustelevansa näin vanhan miehen kanssa.

Vasta neljä päivää sitten uutisoitiin, että Danny, 74, vahvisti suhteensa nuoreen tangokuningatar Erika Vikmaniin, 23. Yli viidenkymmenen ikävuoden ikäeron omaava pariskunta on tähän asti pitänyt hyvin matalaa profiilia suhteestaan.

- Kyllä tällä viikolla on saanut ihmetellen mennä kauppaan ja jopa vähän säikähtäen, että ai saakeli. Nyt siinä (lehden kannessa) ollaan taas. Tietysti ikä on aina isolla painettu lehden lööpin viereen, Vikman kertoo Radio Novan Aamun haastattelussa Aki Linnanahteelle ja Minna Kuukalle.

- Ja kyllä sitä tuijottelua on alkanut havaitsemaan ympäristössä.

Tangokuningatar myöntää, ettei olisi voinut edes kuvitella olevansa tässä tilanteessa pari vuotta sitten. Jos joku olisi kertonut, että hän tulisi seurustelemaan yli seitsemänkymppisen miehen kanssa, olisi se ollut vain hyvä vitsi.

- En ole ikinä ajanut itseäni siihen tilanteeseen, että etsisin itseäni 50 vuotta vanhempaa. Kyllä se tilanne yllätti oikeasti kunnolla. Sitten tuli se, että uskaltaako tässä lähteä tähän mukaan edes, koska kaikki tulevat tuomitsemaan minut ja tästä syntyy ihan hirveä mylly, Vikman avautuu.

Danny on yksi suomalaisista laulajalegendoista. Ikäeroa Dannyllä ja Vikmanilla on 51 vuotta. (kuva: Mikko Räsänen)

Halusi suojella suhdetta

Alkuun pariskunta ajatteli, että haluaa suojella suhdettaan mahdollisimman pitkään ulkopuolisilta tekijöiltä. Tilanne kuitenkin laukesi, kun Tapani Kansa paljasti suhteen joulutervehdyksessään.

"Ehkä nuori 23v. Erika, hänestä hellästi hyvää huolta pitävä, tossut jalkaan tuova tyttöystävä, on antanut Ilkalle uutta virtaa", hän kirjoitti Dannystä tuolloin.

Erika myöntää, että ilman Tapani Kansan kirjoitusta suhde ei välttämättä olisi tullut esille.

- Tapani Kansa ja Frederik pistivät meille sen viimeisen pisaran, että se painostus alkoi olla liian suurta. Se yllätti minut, kuinka paljon aihe on kiinnostanut ihmisiä. Totta kai tällä alalla on hyvä, että on näkyvyyttä, mutta kyllä minun mielestäni tuo aihe saisi jo pikkuhiljaa alkaa rauhoittua. 

Radio Novan Aamun haastattelussa Vikman kertoo, että ennen suhteensa julkistamista pariskunta kävi tiukkaa keskustelua siitä, kerrotaanko suhteesta vai ei.

- Se on automaattista, että aihe kiinnostaa todella paljon ihmisiä, mikä oli erittäin pelottavaa. Sitten vain päädyttiin siihen, että seistään tämän takana. Että ei enää auta selitellä kenellekään, koska se paisuu ja paisuu ja kiinnostaa enemmän, ja pilkkaa tulee vaan enemmän.

Palautetta pariskunnan suhteesta Vikmanille on tullut runsaasti, mutta kumpia on tullut enemmän: tsemppiviestejä vai haukkumaviestejä?

- Suora palaute mitä olen saanut somessa ja henkilökohtaisesti, on ollut todella hyvää. Ei ole tullut suoraan mitään (ilkeitä kommentteja). Toki muutamia, mutta se on tosi vähän. Ne ovat tyyppisesti sellaisia, että olet sairas, piste. Mikä on siis todella julmaa, hän kertoo.

- Tosi monilla tutuilla on tullut sellainen tunne, että miten tähän pitää reagoida, kun tyttö on koko ajan lööpeissä.

"Arvostan rauhallisuutta"

Vikman luettelee yhdeksi Dannyn hyväksi puoleksi sen, että hän tasapainottaa parin suhdetta rauhallisuudellaan.

- Arvostan sellaista viisautta ja rauhallisuutta ihmisessä. Ehkä itse juuri kun on sellainen aika menevä tyyppi, niin se on hienoa se sellainen vastakohtainen viisaus ja rauhallisuus.

Vikmanin ja Dannyn huhuttu ja vihdoin vahvistettu suhde on ollut otsikoissa syksyn ja talven mittaan runsaasti. Kokeeko Vikman, että Dannyn tuomasta julkisuudesta on hyötyä hänen uralleen?

- Toivon niin, ja pitää nähdä ne positiiviset puolet. Totta kai on paljon ihmisiä, jotka ajattelevat, että nyt mennään tuossa Dannyn siivellä. En ole sitä itse valinnut tai mitenkään laskelmoinut, että näin tämä tulee tapahtumaan, Vikman selittää. 

Miksi olet Tinderissä, Erika?

Radio Novan juontajat saivat myös selville, että 23-vuotiaalla kaunottarella on Tinder-profiili. He kysyivätkin aamun lähetyksessä sitä, että miksi nuori iskelmäkuningatar on kyseisessä deittisovelluksessa.

- Ai olenko? Kyllä minulla on ollut Tinder-profiili jo joitain vuosia, mutta en minä sitä oikein käytä... Se on vaan jäänyt sinne. 

Voit kuunnella Radio Novan Aamun haastattelun kokonaisuudessaan yläpuolelta.

Aki Linnanahde ja Minna Kuukka Radio Novassa arkisin klo 6-10. Seuraa heitä Radio Novan Aamun Facebook-sivulla, jonka löydät täältä.

Lue myös: IS: Erika Vikmanin, 23, isä kommentoi tyttärensä parisuhdetta Dannyyn, 74

Kilpailut

Uusimmat