JYPin kausi päättyi kirvelevällä tavalla

31.03.2014 21:27 - Aukusti Vatanen

JYPin ja Saipan huikea puolivälieräsarja sai maanantaina värikkään päätöksen. JYP oli menossa jo kahden maalin edulla kohti välieriä kunnes alkoi Saipan uskomaton kiri. Saipa-JYP 6-4 (1-1,3-2,2-1.)

Avauserä tarjosi vauhdikasta menoa molemmilta joukkueilta. Edellisissä otteluissa näkynyt väsymyksen aiheuttama hitaus oli saatu karistettua ratkaisevaan otteluun. JYP siirtyi johtoon seitsemän minuutin kohdalla. Yohann Auvitu laukoi viivasta ja 0-1 osuma syntyi Saipan hyökkääjän mailan kautta. Saipa tasoitti viisi minuuttia ennen taukoa. Kotijoukkue karkasi nopeaan vastahyökkäykseen JYPin ylivoiman päätteeksi. 1-1 tasoituksen viimeisteli taidokkaasti David Spina.

Toinen erä tarjosi uskomatonta draamaa. Saipa sai erän alkuun muutaman hyvän paikan, mutta pelitilanteita hallitsi pääosin vieraat. Max Wärn vei JYPin ylivoimalla 1-2 johtoon. Saipan puolustuspään ongelmat saivat pian jatkoa, kun Petr Hubacek viimeisteli jo 1-3 maalin. Saipa näytti hetken jo lyödyltä kunnes alkoi tapahtua. Erää oli jäljellä runsaat neljä minuuttia, kun Jesse Mankinen iski 2-3 kavennuksen kovan maskin takaa. Seuraavassa vaihdossa nähtiin useita erikoisia pomppuja joiden kautta lopulta kiekko löytyi JYPin maalista. 3-3 tasoitus merkittiin Ville Hämäläiselle. Kaksi minuuttia eteenpäin ja JYPin maalivahti Sami Rajaniemi oli tyrmätty. Per Savilahti-Naganderin laukoma 4-3 maali syntyi melko helpohkosti. Neljännen maalin jälkeen JYPin maalille vaihdettiin ensimmäiseen liigapeliinsä Dennis Saikkonen.

Päätöserä jatkoi jo ennestään jännittävää käsikirjoitusta. Erää oli takana kahdeksan minuuttia kun Yohann Auvitu tasoitti numeroiksi 4-4 upean suorituksen jälkeen. Ratkaisu näytti jo etenevän ylitöiden puolelle. Ratkaisun syntyessä ottelua oli jäljellä kaksi minuuttia. 5-4 voittomaali oli kotijoukkueen edellisen maalin kopio. Savilahti-Nagander laukoi viivasta ja kiekko upposi maskin ja maalivahdin selän taakse. Vieraiden taistelun lopetti lopullisesti hetkeä myöhemmin Ville Koho joka löi kiekon JYPin tyhjään maaliin.