Juha Torvinen kertoo elämänsä muuttaneesta rokkikokemuksesta

03.07.2012 13:00 - Antti Granlund

Eppu Normaali soitti Iskelmä Festivaalilla Himoksella torstaina. Yhtyeen kitaristi Juha Torvinen kertoi Iskelmän haastattelussa ensimmäisestä festarikokemuksestaan.

Torvinen kävi ensimmäistä kertaa rockfestareilla vuonna 1972, jolloin Ruisrockissa esiintyivät muun muassa Uriah Heep ja MC5.

- Uriah Heepiä mentiin katsomaan silloisen kaverini kanssa ja samalla nähtiin yhtye, joka ei taatusti ole Iskelmässä soinut, eli MC5. Se oli hurja kokemus, joka muutti elämäni. En ollut itsekään siitä mitään kuullut, se oli semmoinen oikea rokkibändi. Ne on nyt jo melkein kaikki kuolleet jo, mutta sellaista se elämä on.

Jäikö ensimmäisestä festarista mitään muuta mieleen, eli tapahtuiko mitään dramaattista?

- Tämä on noloa tunnustaa, mutta mitään dramatiikkaa ei päässyt syntymään, koska minun ja kaverini äidit kyyditsivät meidät festivaalin portille ja varoittivat sisään mennessämme, että älkää sitten ottako mitään, mitä tarjotaan. He varmaan ajattelivat, että joka paikassa on pelkkiä huumeita. Sitten kun festivaali päättyi, he hakivat meidät portilta ja kyyditsivät kovaa vauhtia kotiin.

Paha oli kuitenkin ehtinyt tapahtua, olit nähnyt MC5:n.

- Nimenomaan! Juuri näin. Tätä ei äiti tiennyt, minkälainen kärpänen pääsi puraisemaan. Jos olisin ottanut jotain muuta kuin annoksen rokkia, en luultavasti nyt olisi tässä.

Kilpailut

Uusimmat