Kuva: Fotolia

Meikkitaiteilija paljastaa yleiset mokat, jotka vanhentavat kymmenellä vuodella!

28.05.2016 09:15 - Emmi Moilanen

Meikkitaitelijia listasi virheet, joita meikkaajan kannattaa välttää raikkaan lookin säilyttämiseksi.

Cosmopolitan listasi meikkitaiteilija Lavonnen vinkit siitä, mitkä viisi meikkivirhettä saavat sinut näyttämään todellista ikääsi kymmenen vuotta vanhemmalta.

Liian tumma tai raskaalla kädellä levitetty peitevoide

Peitevoiteen kanssa kannattaa olla tarkkana. Raja juuri sopivan määrän, ja katastrofin välillä on häilyvä.

- Jos peitevoide on liian paksua ihollesi tai ei ole oikean sävyinen, korostat enemmän kuin häivytät, Lavonne kertoo.

Erityisesti tummia silmänalusia peittäessä tulee olla varovainen. Silmänympärysiho on seitsemän kertaa ohuempaa kuin kasvojen muissa osissa ja tällöin on hyvä muistaa kevyt kosketus sekä välttää liian voimakasta hankaamista.

Punatut poskipäät

Poskipuna on hyvä levittää maltillisesti, pitkittäin poskiluun suuntaisesti. Meikkitaiteilijan mukaan punaa ei kannata lisätä pelkästään poskipäille, koska muuten efekti voi olla jopa klovnimainen.

- Välttääksesi ikääntynyttä ilmettä, pysyttele kaukana todella kirkkaanpunaisesta tai tiilenvärisistä sävyistä. Varmista myös, että häivytät punan huolellisesti niin, ettei rajoja jää näkyviin, Lavonne lisää.

Runsas kerros metallista huulipunaa

Meikkitaiteilija neuvoo, että metallisen huulipunan käyttämistä kannattaa välttää, sillä sävy yhdistyy monien mielessä yläkouluaikoihin.

- Jos haluat lisätä vähän kimalletta huulillesi, käytä mattasävyistä huulipunaa ja kokeile laittaa huulikiiltoa vain hieman huulien keskiosaan, neuvoo Lavonne.

Liian voimakas varjostus

Korostus, varjostus, hohdon lisääminen kasvoille… Meikkitaiteilija muistuttaa, että nämä voivat mennä monella tavalla pieleen.

- Voi ehkä näyttää helpolta lisätä muutama raita sinne tänne, mutta muista, että liian voimakkaat linjat lisäävät vuosia kasvoillesi, Lavonne toteaa.

Hämähäkkiripset

Arkimeikissä ripset saavat olla täynnä volyymia, mutta muista pitää huolta myös niiden erottelusta. Paakkuinen ripsiväri ja rajaus alaluomella tuovat mieleen vain hämähäkin jalat. Joskus vähemmän on enemmän.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös: Meikki muuttaa kasvot optiseksi harhaksi - katso video

Kilpailut

Uusimmat