Nainen, oletko menossa rippijuhliin? Kaksi juhlavaatetta, jotka eivät kuulu kirkkoon

26.05.2016 12:35 - Anna Hopi

Etiketin mukaan liian lyhyessä hameessa ei sovi esiintyä kirkossa.

Kevään juhlissa tärkeänä elementtinä on oikeanlainen pukeutuminen. Etikettiasiantuntija ja kirjailija Mirva Saukkola suosittelee suomalaiselle valmistujaisjuhliin ja yo-juhliin niin sanottua "smart casual" -pukeutumista.

Miesten kohdalla siinä ei suosita perusarkipukeutumista, eikä tumma pukukaan ole välttämättömyys. Parempi olisi valita jotain siltä väliltä.

- Farkut ja t-paidat on jätetty sivuun. Miehelle se merkitsee usein suoria housuja, pikkutakkia ja kauluspaitaa. Solmiota ei ole pakko käyttää. Naisella asu voi olla tyylikäs housupuku, jakkupuku tai mekko, kertoo Saukkola.

- Juhlava haalariasu toimii myös todella hyvin. Materiaalin on syytä olla juhlava. Hyvin istuva jumsuit ei ole sama asia kuin se, jossa nukut joukkomajoituksessa laskettelukeskuksessa.

"Peitä olkapäät kirkossa neuletakilla"

Saukkolan mukaan nuorille ei ole ongelmallista jättää lippistä pois juhlavaatetuksesta.

- Meille tulee muodollista, kansainvälisempää pukeutumiskulttuuria koko ajan ulkomailta. Vanhemmat voivat neuvoa nuorta, että lippis sopii uimarannalle tai muuhun vapaa-aikaan, mutta ei valmistujaisiin.

Rippijuhlat menevät usein myöskin "smart casual" -tyylin mukaan pukeutumisen suhteen. Kirkossa käyminen kuuluu juhlaan, ja se vaikuttaa naisten pukeutumiseen. Lyhyt hameet ja paljaat olkapäät eivä sovi kirkkoon.

- Hihattoman mekon päälle voi laittaa neuletakin peittämään olkapäät! Vinkkaa Saukkola.

Kilpailut

Uusimmat