Kuva: Mikko Räsänen

Tähdet, tähdet -kilpailijat julkistettiin - mukana Arttu Wiskari ja Pete Parkkonen

23.08.2016 13:13 - Anna Hopi

Musiikkitaivaan tähdet kilpailevat jälleen erilaisissa genreissä.

Tähdet, tähdet -ohjelman kolmannella tuotantokaudella nähdään upea joukko erilaisia suomalaisia artisteja. Monelle onkin kova haaste, kun laulajan täytyy taipua oman mukavuusalueensa ulkopuolelle. Tulevalla kaudella nähdään seuraavat artistit:

Evelina

(kuva: Mikko Räsänen)

Viime vuoden lopulla Evelina solmi levytyssopimuksen ja hänen uusinta sinkkuaan Honey on pelkästään YouTubessa katsottu jo lähes 4 miljoonaa kertaa ja Spotifyssä toistoja on massiiviset 8 miljoonaa. Evelinaa on kuultu niin Robinin, Asteen kuin JVG:n kappaleissa. YleX ja Rumba valitsi Evelinan Tulevaisuuden tusina -listalle, johon valikoitui potentiaalisimmat tulevaisuuden tähdet.

Benjamin Peltonen

(kuva: Senja Rapila)

Benjamin Peltonen on uuden sukupolven tähti, joka on Suomen suosituimpia henkilöitä sosiaalisessa mediassa. Tästä kertoo uskomattomat 330,000 seuraajaa Instagramissa. Nuorella tähdellä on suuri vienti Suomen rajojen ulkopuolella. Vaikka tähti on vasta 19-vuotias niin takana on jo 7 Espanjan kiertuetta, missä keikkojen koko on yltänyt jo stadionille asti. Nuorisoidolin uusin levy oli Espanjassa myös jättimenestys nousten levylistalla peräti kolmanneksi.

Arttu Wiskari

(kuva: Mikko Räsänen)

Mökkitie-hitillään tunnetuksi nousseella Arttu Wiskarilla on taskussaan kultalevy, platinalevy, radioiden soitetuin kappale, Emma-ehdokkuuksia ja Iskelmä-gaalan voitto. Espoolainen Arttu Wiskari tunnetaan kovana ralli- sekä jääkiekkomiehenä ja hänet on myös nähty useissa tv-ohjelmissa. Artistin viimeisin Kahvimaitoa-kappaleella on Spotifyssä yli kaksi miljoonaa soittokertaa.

Antti Ketonen

(kuva: Senja Rapila)

Antti Ketonen on tullut tunnetuksi Neljänsuora –yhtyeen laulajana. Bändin Teetä ja paahtoleipää –levy myi viime syksynä kultaa ja vuonna 2013 yhtye saavutti toisen sijan Syksyn Sävel -kilpailussa. Neljänsuoran levyt ovat olleet järjestäen menestyksiä, sillä viimeiset kolme levyä ovat kaikki menneet suomen virallisen listan top-10 joukkoon ilmestymisviikollaan.

Pete Parkkonen

(kuva: Senja Rapila)

Pete ponnahti julkisuuteen Idolsin neljänneltä tuotantokaudelta, jossa energinen pihtiputaalainen lauloi itsensä suomalaisten sydämiin. Pete on julkaissut 3 levyä ja vuonna 2014 ilmestyneellä levyllä Pete esitti suomenkielisiä kappaleita. Tällä hetkellä Mitä mä teen -kappale on Spotifyssä suomen suosituinta kärkijoukkoa. TV-ohjelmista löytyy myös kokemusta, sillä mies voitti Tanssii Tähtien kanssa –ohjelman vuonna 2014.

Johanna Försti

(kuva: AOP)

Teknisesti erittäin taitavan Johanna Förstin musiikkityyli koostuu pääsääntöisesti funkista ja soulista. Johanna on katsojille tuttu Tanssii tähtien kanssa –orkesterista ja tämä monipuolinen artisti on nähty myös laulamassa yhdessä mm. Sami Saaren kanssa. Laulamisen lisäksi tämä monitaituri soittaa viulua, pianoa, kitaraa, bassoa ja banjoa.

Mikko Alatalo

(kuva: AOP)

Tämän suomalaisen populäärimusiikin pioneerin kädestä on lähtenyt yli 600 kappaletta, joista moni kuuluu popin ja iskelmän klassikoihin. Taiturin tyylikirjo on laaja, sillä menestystä on saatu aina rokista känkkäränkkään ja palkintohyllystä löytyy peräti neljä Syksyn Sävel –kilpailun voittoa. Vuonna 2003 mies valittiin eduskuntaan, jossa on vaikuttanut siitä lähtien.

Eini

(kuva: AOP)

Eini tuli tunnetuksi vuonna 1978 laululla Yes Sir, alkaa polttaa. Eini elää parhaillaan vahvaa uutta tulemista. Paikka tämän vuoden UMK –finaalissa ja Draamaa -kappale toi artistin uudelleen suuren yleisön tietoisuuteen. Koko kansan tuntema laulajatähti sai vuonna 2002 ensimmäisen kultalevynsä kokoelmastaan Hitit ja vuonna 2012 sama kokoelma oli myynyt jo platinaa. Vuonna 2005 Eini oli Iskelmä Finlandia –ehdokkaana.

Essi Luttinen

(kuva: MTV3)

Mezzosopraano Essi Luttinen on suomen eturivin oopperalaulajia, jolle on karttunut menestystä myös laulukilpailuista. Palkintokaapista löytyy niin Karita Mattila -kilpailun että Merikanto-laulukilpailun voitto. Essi vaikuttaa myös Ooppera Skaala -ryhmässä, jonka oopperaa ja elektronista tanssimusiikkia yhdistelevä Heart of Light -biisi sijoittui vuoden 2015 UMK:ssa kolmanneksi.

Ensimmäinen Tähdet, tähdet -lähetys MTV3-kanavalla 2. lokakuuta klo 19.15.

Kilpailut

Uusimmat