Tulevassa Tulen morsian -elokuvassa voimakkaita naiskohtaloita - katso traileri

30.05.2016 10:28 - Anna Hopi

Saara Cantell ohjaa historiallisen draaman, joka kertoo Ahvenanmaan vuoden 1666 noitavainoista.

Naisia on pidetty menneinä vuosina noitina, koska heidän voimaansa on pelätty. Noitavainot koskettivat suurimmaksi osaksi Eurooppaa, mutta suomalaisetkin ovat kokeneet oman osansa vainoista. Saara Cantell ohjaa 9. syyskuuta ensi-iltaan tulevan Tulen morsian -elokuvan, joka kertoo vuoden 1666 vainoista Ahvenanmaalla.

Elokuva perustuu tositapahtumiin, hetkeen ennen Skandinavian historian kattavimpia noitavainoja. Yhteensä 16 naista tuomittiin paholaisen kätyreinä ja 7 heistä teloitettiin. Tulen morsian -elokuvan ohjaa Cantell ja naisen kädenjälkeä nähdään myös käsikirjoituksessa yhdessä Leena Virtasen kanssa.

- Halusin kertoa tarinan syyllisyydestä ja sovituksesta. Siitä, miten intohimo saa impulsiivisen nuoren ihmisen tekemään hirveän teon. Ja miten mahdotonta sen hyvittäminen voi olla.Sijoitin tarina vuoteen 1666, Ahvenanmaan kiehtoviin, kauheisiin noitavainoihin, kommentoi ohjaaja Saara Cantell elokuvaa.

Elokuvan pääosassa nähdään Tuulia Eloranta. Rooli on Elorannan ensimmäinen elokuvapääosa. Nainen on aikaisemmin nähty elokuvissa Tähtitaivas talon yllä (2012) ja Risto Räppääjä ja polkupyörävaras (2010). Annan intohimon kohdetta, naimisissa olevaa Eliasta, esittää Lauri Tanskanen, joka on nähty elokuvissa Viikossa aikuiseksi (2015) ja Tähtitaivas talon yllä (2012).

Muissa rooleissa elokuvassa nähdään Magnus Krepper, Elin Pettersdottir, Claes Malmberg, Kaija Pakarinen, Johanna af Schultén, Antti Reini, Maria Sid ja Pirkko Hämäläinen.

Kilpailut

Uusimmat