5 ärsyttävää äitityyppiä - ethän ole yksi heistä?

24.03.2015 18:42 - Anna Hopi

Naisten tulisi tukea toisiaan, mutta jokainen perheenäiti tuntee niitä äitityyppejä, joiden kanssa on vaikea tulla toimeen.

1. Kaikkitietävä äiti

Jos kärsit mistä tahansa vanhemmuuteen liittyvästä ongelmasta, kaikkitietävä äiti ryntää rattaineen apuun! Hän on lukenut jokaikisen äitiydestä kertovan kirjan ja tuntuu tietävän kaiken raskausarvista ja imetyksestä kipeytyneistä nänneistä. Mikä pahinta, häntä ei saa sulkemaan suutaan, kun luento alkaa.

2. Marttyyriäiti

Tämä äiti uuvuttaa sinut kahvilla kertomalla kättelyssä kaikki 114 ongelmaansa, jotka liittyvät univaikeuksissa olevaan lapseen, epäonnistuneeseen dieettiin ja anoppiin. Nyt vielä mieskin kenkkuilee, ja soppa on valmis. Vietettyäsi 10 minuuttia marttyyriäidin kanssa mietit, miksi hän ylipäätään perusti perheen.

3. Kilpailuhenkinen äiti

Hänen lapsensa osaa lukea jo kolmen vanhana. Muksu puhuu neljää kieltä ja on tuleva pianisti. Tiedät tämän, koska kilpailuhenkinen äiti muistaa mainita asiasta joka kerta tavatessanne. Hän puhuu pelkästään lapsistaan ja heidän menestyksestään.

4. Draamakuningatar

Tämä draamamma järjestää Facebook-riitoja miehensä kanssa ja avautuu sosiaalisessa mediassa joka asiasta. Hän on juuri niitä, jotka kuvailevat huolestuneeseen sävyyn vauvansa kakan väriä ja kyselevät neuvoa muilta äideiltä. Joku säälii ja vaivautuu vastaamaan. Vietä hetki tämän äidin kanssa, ja arvostat enemmän omaa perhettäsi. Kaikki on sinulla niin helppoa.

5. Täydellinen äiti

Täydellisessä äidissä ei ole mitään vikaa. Hänen lapsensa ovat kilttejä ja koti siisti. Hän tekee vapaaehtoistyötä ja lapsista pidetään koulussa. Paperilla täydellinen äiti vaikuttaa hyvältä ystävältä, mutta hän tekee olosi epämukavaksi.

Lähde: FamilyShare.

 

 

 

Äitien elämäntavat vaikuttavat paljon lapsiin. Tiesitkö, että suomalaislapset ovat rapakunnossa? Lue täältä juttu.

Kilpailut

Uusimmat