5 asiaa, joita sanotaan toiselle hyvässä parisuhteessa

10.09.2015 08:55 - Rea Tallgren

Omalle rakkaalle voi suhteessa sanoa muitakin asioita kuin "Minä rakastan sinua".

Hyvässä parisuhteessa toinen tukee ja arvostaa. Sen lisäksi toisen kannustaminen on erityisen tärkeää. Huffington Postlistasi viisi sellaista asiaa, joita terveessä parisuhteessa muistetaan toiselle sanoa - ja usein.

1. Me selviämme tästä kyllä

Mistä ikinä onkaan kyse, te olette te, te olette tiimi ja yksikkö, joka kohtaa haasteet yhdessä toisiaan tukien. Toisen läsnäolo silloin, kun edessä on haasteita tai suhteessa ongelmia, on tärkein merkki siitä, että kaikki tulee selviämään. 

2. Minä kuulen sinua

Lause "kuuntelen kyllä" ei ole sama asia kuin toisen todellinen kuuleminen. Yritä ymmärtää, mitä kumppanisi tarkoittaa. Älä anna hänen sanojensa mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Keskity siihen, mitä hän puhuu. Älä vain kuuntele - vaan aidosti kuule. 

3. Olen hulluna sinuun

Silloinkin, kun makaatte kotiasuissa eri puolilla sohvaa, katso kumppaniasi sellaisin silmin, joilla katsoit häntä, kun tapasit hänet. Hänessä on taikaa, joka on saanut sinut pysymään hänen rinnallaan. Hän on sinun ja sinä olet hänen. Se vasta hienoa onkin! Muistuta itseäsi siitä, kuinka hyvältä sinusta tuntuu, kun kumppanisi koskee sinua ja sanoo rakastavansa sinua. Saatat yhtäkkiä muistaa, kuinka hulluna häneen oletkaan. sano se myös hänelle, sillä et voi koskaan korostaa liikaa, kuinka paljon välität hänestä. 

4. Kiitos

Onnellisimmissa parisuhteissa kiitos-sanaa ei voi sanoa liikaa. Kiitä kumppaniasi pienistäkin teoista, äläkä pidä niitä itsestäänselvinä. Kiitä kumppaniasi myös silloin, jos hän antaa sinulle sellaista rakentavaa kritiikkiä, jossa on perää. On suuri luottamuksen osoitus uskaltaa sanoa toiselle myös negatiivisia asioita. 

5. Sinä pystyt siihen!

Sinä olet parhaassa tapauksessa kumppanisi suurin tukija. Usko häneen ja vala häneenkin uskoa. Seiso hänen rinnallaan, kun hänellä on haasteita. Tee selväksi, että olet valmis auttamaan ja tukemaan häntä ja näkemään vaivaa asioiden eteen, jotka ovat hänelle tärkeitä. Muista myös tehdä selväksi, ettet arvosta häntä yhtään aiempaa vähemmän, jos hän sattuu epäonnistumaan. Aina tulee uusia tilaisuuksia - ja silloinkin sinä olet rinnalla häntä tukemassa!

 

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat