5 hauskaa leikkiä, joilla viihdytät lapsia pitkään

19.04.2016 13:09 - Emma Ylistalo

Lapset rakastavat esimerkiksi piirrellä hiekkaan. Tästä ajatuksesta syntyy hupaisa leikki, jonka parissa muksu viihtyy pitkään.

Jos tuntuu, ettei lasten energia lopu millään, mutta oma akku alkaa loppua, kannattaa kokeilla muutamaa kätevää niksiä, joilla lapset pysyvät viihdytettyinä parhaassa tapauksessa pitkäänkin. Bright Side -sivusto on esitellyt muutamia sellaisia leikkejä ja tapoja saada lasten aika kulumaan.

Suomensimme hauskimmat vinkit alle. 

1. Lapset rakastavat piirrellä hiekkaan. Samaa hauskaa tapaa voi toteuttaa kotonakin. Tarvitset laatikon, jossa on matalat reunat. Täytä laatikon pohja sokerilla ja anna lapselle kynä. Lapsi voi piirrellä ja kirjoittaa sokeriin ja nauttia "hiekkaleikeistä" sisälläkin. 

2. Rakenna hälytysjärjestelmää vastaava "laserverkko" kotiisi naruista. Kiinnitä narut seiniin teipillä, kuitenkin niin, että ne irtoavat helposti turvallisuuden taataksesi. Laita lapsesi yrittämään päästä "laserrata" läpi osumatta nauhoihin kertaakaan. Muista valvoa leikkiä. 

3. Tee teipistä lattiaan autoteitä, joita pitkin lapset voivat ajella pikkuautoilla. 

4. Teipillä voi tehdä lattiaan myös vaikkapa ruutuhyppelynelikot tai polttopalloympyrän.

5. Tee kahdesta kertakäyttälautasesta ja kepistä tennismailat ja anna lasten mätkiä niillä ilmapalloa. Vauhdikasta mutta turvallista!

Lähde: Bright Side

Kilpailut

Uusimmat