5 salaisuutta onnelliseen kotiin - pidä mielessä varsinkin joulun alla!

01.12.2014 20:19 - Elina Jokela

Onnellisen kodin luominen vaatii ihmiseltä pohdintaa. Kodin pitäisi tuntua parhaalta paikalta ja sen voi saada aikaan viittä ohjetta noudattamalla.

Kodin pitäisi olla oma taivas, mutta entä jos arjessa ei tunnu siltä? Touhukkaat lapset luovat haasteita perheellisen kotiin. Vaikka meno voi olla välillä kuin sirkuksessa, varsinkin joulun alla omasta kodista voi helposti luoda oman taivaan.

Family Share listasi viisi ideaa, joita noudattamalla nautit onnellisemmasta kodista.

1. Aloita aamusi päättämällä päivän tavoitteet.

Joka päivä alkaa sängystä, joten mieti jo herätessä päiväsi tavoitteet. Mitä haluat tänään saada aikaan? Jos haluat rauhallisen aamun, niin sen voit suunnitella jo edellisenä iltana. Lisää aamuusi myös hetki aikaa perheesi kanssa, jolloin kaikki tuntuu kiireettömämmältä. Varaa tarpeeksi aikaa eri paikkoihin siirtymiseen, jolloin ei ole liian kiire.

2. Kesytä kaaos.

On vaikea tuntea iloa arjen sisällöstä, jos hukut kaaokseen. Elämä lasten kanssa on sotkuista, joten yritä minimoida kaaos kotona. Älä mene liiallisuuksiin esimerkiksi synttäreiden kanssa ja lahjoita pois turhat lelut sekä vaatteet. Tämä ei vain opeta lapsille anteliaisuutta, vaan myös helpottaa viikkosiivouksen rutiinia.

3. Syökää yhdessä.

Paras asia perheessä on yhteinen ajanvietto, mutta joskus se jää vähälle. Aikaa löytyy kyllä kalenterista lounaan verran, joten syökää koko perhe yhdessä lounasta! Lapset, jotka säännöllisesti syövät perheensä kanssa, pärjäävät tutkimusten mukaan paremmin koulussa ja ovat onnellisempia.

4. Järjestä aikuisten aikaa kumppanisi kanssa.

Paras lahja, jonka voit antaa lapsillesi, on terve parisuhde kumppanisi kanssa. Parisuhteen laatu vaikuttaa lapsiisi ja luo heidän parisuhdekäsitystään. Kiinnitä erityistä huomiota kumppaniisi ja viettäkää joka viikko aikaa toisillenne vain kahden kesken. Makuuhuoneen pitäisi olla vain vanhemmille, joten pidä lapset omissa huoneissaan varsinkin parisuhteen huoltopäivien aikana.

5. Lopeta vertailu.

Teet itsestäsi onnettoman vertailemalla omaa kotia, avioliittoa ja lapsia muiden ihmisten koteihin. Sinun perheesi on teidän näköisenne kokonaisuus ja juuri upea sellaisenaan. Teet elämällesi hallaa vertailemalla - näe siinä upeat puolet ja korosta niitä!

Lähde: Family Share

 

Haluatko nukkua paremmin? Lue juttu täältä.

Kilpailut

Uusimmat