6 asiaa, joihin sinun ei kannata haaskata rahojasi

08.09.2015 10:14 - Anna Hopi

Joskus on helppo pistää Visa vinkumaan ilman, että ajattelee sen jälkiseurauksia.

Tuloksenahan on massiivinen lasku, jota maksellaan vielä ensi joulunakin. On olemassa asioita, joihin ei kannata haaskata pennosiaan. Teimme niistä listan, jolla voit kohentaa heti taloudenpitoasi.

Tämän listan lukemisen jälkeen osaat välttää pahimmat sudenkuopat ostostesi suhteen. Voit samantien lopettaa tuhlaamasta rahaa alla oleviin asioihin.

1. Kaapeli-TV.

On olemassa Netflix, HBO Nordic ja monta muuta kanavaa, joilla täyttää elokuvien ja TV-sarjojen kaipuutasi. Kaapeli-TV on menneisyyttä, oman aikakautensa hedelmä ja nykyhetkessä täysin turha ostos.

2. Uudet autot.

Uuden auton hinta voi vain laskea. Sen sijaan muutaman vuoden vanha malli hyvästä automerkistä voi maksaa paljon vähemmän.

3. Roskaruoka.

Siitä on sinulle vain haittaa. Kehosi ei voi hyvin roskaruoan avulla, ja koko hömppä verottaa vain turhaan lompakkoasi.

4. Huonot lahjat.

Kannattaisi miettiä kahdesti ennen kuin ostat isälle jälleen uuden kravatin joululahjaksi. Hänellä olikin niitä jo parinkymmenen kravaatin kokoelma vaatekaapissaan. Kerätkää sisarusten kanssa sen sijaan rahaa ja lahjoittakaa lahjoja vähäosaisille.

5. Vuositilaukset.

Kun sitoudut vuodeksi käymään kuntosalilla tai tilaamaan tiettyä lehteä, kyseessä on iso isku lompakollesi. Kai sitten myös käyt kuukausittain treenaamassa, kuten suunnittelit? Onhan lehdestä muutakin hyötyä kuin takan sytykkeenä?

6. Dieettipillerit.

Vaikka valkaistun hammasrivistönsä kanssa hymyilevä ruskettunut nainen ihastelisi laihdutuspillereiden vaikutusta TV-ruudussa, se ei välttämättä tarkoita, että sinun kannattaisi tilata kyseinen valmista kotiisi. Monien dieettipillereiden vaikutusta ei ole tutkittu tarpeeksi hyvin ja ne voivat jopa vahingoittaa elimistöä.


Lähde: Business Insider.


Kilpailut

Uusimmat