9 meikkituotetta, joista jokaisen yli 40-vuotiaan naisen tulisi luopua

07.04.2015 18:45 - Reetta Haverinen

Kauppojen hyllyllä ei suotta ole meikkituotteita eri-ikäryhmiä varten. Vääränlaiset puhdistus- ja ehostustuotteet saattavat tehdä ihon kunnolle hallaa enemmän kuin moni arvaa.

Iho muuttuu paljon iän myötä ja siten naisten tulee mukauttaa kauneudenhoitorutiineitaan vuosien vieriessä. Siten keski-iän ylittäneille naisille suunnatut meikkituotteet poikkeavat paljon nuorten, murrosikäisten tyttöjen ehostusvälineistä.

Iän myötä ihon elastisuus ja kimmoisuus vähenevät, eikä raju ehostus imartele hipiää niin paljon kuin nuoruusvuosina. Siten kaikkien 40 vuotta täyttäneiden naisten tulisi luopua ainakin seuraavista kauneudenhoitotuotteista:

1. Huonokuntoiset ja karheakarvaiset meikkisudit

Ikääntyvä iho on entistä herkempi, joten sitä tulee käsitellä hellävaraisesti. Pehmeät ja sileät meikkisudit ja sienet eivät ärsytä ihon pintaa, joten nyt jos koskaan on aika satsata laadukkaisiin meikkausvälineisiin.

2. Alkoholipitoiset kasvovedet

Alkoholia sisältävät kasvovedet ovat ikääntyvää ihoa ajatellen varsin vahvoja tuotteita. Ne kuivattavat ihoa ja jättävät sen helposti kiristävän kuivaksi autiomaaksi. Parempi vaihtoehto alkoholipohjaiselle kasvovedelle on mieto kasvovesi, joka sisältää ikääntyvälle iholle sopivia ainesosia.

3. Vahvat meikinpuhdistusaineet

Kuten alkoholipitoiset kasvovedetkin, vahvat meikinpuhdistusaineet kuivattavat ja rasittavat ikääntyvää ihoa täysin turhaan. Miedot puhdistustuotteet, kuten puhdistusöljyjt tai -maidot sopivat keski-iän ylittäneille naisille paremmin.

4. Peitepuikot

Kiinteiden peitepuikkojen sijaan keksi-iän ylittäneiden naisten tulisi mieluummin suosia nestemäisiä pohjustus- ja peitevoiteita. Iän myötä iho ohenee ja nestemäisten peitevoiteiden levittäminen onnistuu helpommin, kuin peitepuikon mattamaisen jäljen taputtelu ja häivytys.

5. Kimalle- ja hohtoluomivärit

Kimalleluomivärit saattavat helposti korostaa silmien ryppyjä, joten on parasta heittää räväkät kimalleluomivärit jo meikkipussista roskiin.

6. Runsaasti hohtavat korostuspuuterit

Pieni sipaisu aurinkopuuteria tai poskipunaa saa kasvot näyttämään terveiltä, mutta runsaasti metallista hohtoa sisältävät tuotteet on parasta jättää nuorempien käyttöön, sillä ne tekevät kasvoista helposti luonnottoman näköiset.

7. Vedenpitävät maskarat

Iän myötä ripsien kasvu hidastuu ja ne ovat entistä ohuempia ja lyhyempiä. Vedenpitävän maskaran poistaminen rasittaa ripsiä entisestään, joten keski-iän ylittäneiden naisten on parempi suosia vesiliukoisia ripsivärejä, joiden poisto onnistuu varsin hellävaraisillakin tuotteilla.

8. Liian tummat ja paksut huulipunat

Tummanpunaiset huulipunat saattavat näyttää hyviltä muotilehtien kansimallien huulilla, mutta ei yli 40-vuotiaiden naisten suulla. Paksulla ja tummalla punalla vuoratut huulet imartelevat harvoin edes nuorten tyttöjen olemusta - saati sitten iäkkäämpien naisten.

9. Mattapuuterit

Paksua jälkeä tekevät viimeistelypuuterit tekevät hipiästä helposti elottoman näköisen. Kevyt, hieman läpikuultava puuteri jättää kasvoille huomattavasti luonnollisemman lookin.

Lue myös: Miehet yrittivät meikata itsensä - lopputulos silkkaa komiikkaa

Lähde: Prevention

Kilpailut

Uusimmat