Äidillä yllättävä vaikutus lapsen käytökseen - kuulostaako tutulta?

13.08.2015 14:39 - Senni Loikala

Äidin näkemisen luulisi olevan lapselle ihana asia, mutta siitä voi seurata epämiellyttäviä asioita.

Äideillä ei ole aina toivottua vaikutusta lapsiinsa. Tuoreen Washingtonin yliopiston tutkimuksen mukaan alle 10-vuotiaat muksut käyttäytyvät 1600 prosenttia huonommin heti, kun heidän äitinsä tulee samaan tilaan. Siitä vanhempien lasten kohdalla käytös huononee 800 prosentilla. Näin suuri vaikutus lapsen käytökseen voi tuntua monista hämmästyttävältä.

- Se mitä havaitsimme on, että niinkin nuori kuin kahdeksan kuukauden ikäinen lapsi voi leikkiä iloisena, kunnes näkee äitinsä tulevan huoneeseen, jolloin lapsen itkuun purskahtaminen, suolen tyhjentäminen ja tarve saada välitöntä huomiota nousee 99,9 prosentilla, avioliiton ja perhesuhteiden psykologian professori K.O Leibowitz kertoo.

Lisäksi tutkimuksesta, jossa seurattiin yli 500 perhettä, selviää, että joka ikinen lapsi ottaa vastuullisia tehtäviä sisältävät ohjeistukset vastaan paremmin, jos ne kerrotaan normaalilla puheäänellä. Tässä kuitenkin muksujen äidit tekevät poikkeuksen, sillä lapset saattavat protestoida heitä vastaan, olipa äänensävy mikä tahansa.

 

Lähde: Mom News Daily

Kilpailut

Uusimmat