Anna: Naismuusikon tie vapauteen - narsistimies yllätti 15 vuoden jälkeen

29.01.2015 09:32 - Anna Hopi

Sellisti Helena Plathán eli parhaat vuotensa narsistisen miehen kanssa. Hän kertoi Anna-lehdessä persoonallisen tarinansa, joka johti lopulta vapauteen ja parempiin olosuhteisiin.

Se alkoi rakkautena ensi silmäyksellä. Helena Plathán tapasi hänet Play, Girls -trion 50-vuotiskeikalla Helsingin Pörssiklubilla. Vuosi oli 1997. Mies oli komea ja naisten päiden kääntäjä. Luonteeltaan hurmaava. Katseet kohtasivat ja viehätys oli molemminpuolinen. Plathán vietti hänen kanssaan loppuillan ja ajatteli löytäneensä huonon suhteen jälkeen miehen, joka osaisi kohdella häntä kunnolla.

Uusi kumppani matkusti paljon, sillä kansainvälinen työ vei paljon investointipankkiirin aikaa. Alkuaikoina mies maksoi Helenan laskuja ja tarjosi aterioita sekä lahjoja. Pian kuitenkin tilanne kääntyi toisinpäin. Mies tarvitsi rahallista tukea.

Parisuhteessa molemmat osapuolet auttavat toisiaan, Helena ajatteli, ja antoi rahaa. Se oli virhe. Hän lahjoitti miehelle äitinsä vanhan kihlasormuksen pidettäväksi. Mies hukkasi sen samantien. Kumppani ei maksanut velkojaan Plathánille takaisin, vaan kertoi sijoittaneensa ne kansainvälisiin hankkeisiin. Niihin tarvittiin aina vain lisää rahaa ja lainaaminen jatkui.

Pari oli ollut yhdessä lähes 10 vuotta, mutta Helena ei ollut koskaa tavannut miehen kolmea lasta. He eivät olleet viettäneet yhtään joulua yhdessä. Mies jäi kiinni valheista, mutta selitteli itsensä vapaaksi tilanteista. Kaikki muuttui kuitenkin eräänä päivänä.

Plathán törmäsi kirjakaupassa Naimisissa narsistin kanssa -teokseen. Hän osti kirjan ja luki sen samana iltana.

- Ei jumalauta, onko minulle käynyt näin. Olenko minä näin sinisilmäinen ja tyhmä, päivitteli Plathán Anna-lehdelle.

Kirje oli käännekohta. Nainen tajusi tulleensa alistetuksia ja hyväksikäytetyksi. Rahasotkuja tuli esille koko ajan lisää. Helena joutui vaihtamaan asuntonsa edullisempaan. Hän otti siihen vain yhden avaimen. Mies uhkaili, aneli, kiristi, mutta hän ei päästänyt tätä enää elämäänsä. Muuton jälkeen Helena sai puhelun Tallinnasta miehen liikakumppanilta.

Hän paljasti miehen eläneen kaksoiselämää. Tällä oli perhe, jonka kanssa eli Italiassa ja Tallinnassa. Saman perheen kanssa mies oli myös matkustellut maailmalla ja niitä reissuja Helena oli kuvitellut työmatkoiksi. Harkittuaan asiaa Helena päätti vaatia rahojaan oikeusteitse mieheltä takaisin tämän kahden liikekumppanin kanssa. Prosessi on vielä kesken.

Plathán haluaa tuoda tarinansa julki, koska haluaa muistuttaa muita samassa tilanteessa olevia, ettei narsisti muutu. Suhteesta täytyy pystyä repäisemään itsensä pois, koska se on ainoa keino parantua.

- Uskalla välittää itsestäsi ja pidä puolesi, muusikko vetosi.

Lähde: Anna.

 

Tiesitkö, että narsistin voi paljastaa yhdellä kysymyksellä? Lue täältä, mikä se on.

Kilpailut

Uusimmat