Antti Tuiskun uran seksikkäin levy oli jäädä tekemättä

29.06.2015 09:20 - Anna Hopi

Laulaja Antti Tuisku tuli urallaan siihen pisteeseen, ettei vanhaa voinut enää jatkaa. Silloin vastassa oli joko täydellinen musiikillinen muutos tai ei ollenkaan levyä.

Miten mies päätyi muuttamaan täysin oman musiikkityylinsä?

- Se on lähtenyt omasta halusta. Mulla oli puolitoista vuotta sellainen olo, että olen taivaltanut sellaista ärsyttävää kultaista keskitietä, ja olen tipahtamassa sellaiseksi kädenlämpöiseksi artistiksi. Olen tullut Idolsin kanssa julkisuuteen ja alusta asti kovin ambitio on ollut tulla Suomen kovimmaksi poptähdeksi, kertoi Antti Tuisku.

- Haluan näyttää suuntaa ja sanella, miltä popmusiikin kuuluu Suomessa kuulostaa. Minulla tuli sellainen olo, etten ole ollut sellainen pitkiin aikoihin. Aloin olemaan kyllästynyt itseeni. Halusin päästä irti etukäteen tehdyistä odotuksista. Jätin takaportin kokonaan auki, että jos mitään uutta ei synny, ei tehdä levyä ollenkaan.

Tuisku ei pelännyt tällä kertaa uutta, vaan ajatteli tekevänsä itselleen palveluksen menemällä täydellisesti mukavuusrajojen ulkopuolelle. Syntyi En kommentoi -albumi ja sen suurin hitti Peto on irti.

- Minulla oli luotto siihen, että elämä kantaa, teen musiikkia tai en. Se johti siihen, että uskalsin lähteä tekemään ihan uudenlaista musiikkia. Löysin oikeanlaiset ihmiset siihen elämääni ja kirjoitettiin viiteen pekkaan tämä albumi. Se, että et yritä miellyttää mitään, antsaitseekin ekan kerran mun yhdentoista vuoden uran aikana myöskin kriitikoiden suitsutuksen. Se näkyy nyt joka paikassa.

- Meillä oli täysin tyhjä pöytä. Mietin kokoajan, että lähden tekemään urani ensimmäistä albumia. Nyt katsotaan, miten pitkälle rajoja pystyy venyttämään. Usein artisti on enemmän ihmeissään uusista tuotoksistaan kuin yleisö. Päätin, että kirjoitetaan niin pitkään, että saadaa levy-yhtiöpomojen suusta sellaisia kommentteja, että ne joko putoaa penkiltä tai sitten ne on silleen, että tämä on oikeasti jotain uutta.

 

Kilpailut

Uusimmat