Elämänmullistukset kasvattivat ex-toimitusjohtajasta ihmisten auttajan: "Uskalsin antautua ja nauttia epävarmuudesta"

12.12.2014 10:39 - Anna Hopi

Mistä voit ammentaa elämääsi voimaa ison muutoksen keskellä? Tamperelaisen yrittäjän Päivi Kaskimäen elämässä kaikki mullistui 2000-luvun alussa, kun hän joutui päästämään irti työstään ja avioliitostaan.

Selvänäkijän ja maya-astrologi Päivi Kaskimäen tarina kertoo tavallisesta suomalaisesta naisesta, jolle avioero ja konkurssi avasi tien uudenlaiseen elämään. Lue ensimmäinen osa täältä. Kaskimäki joutui luopumaan kahdesta menestyneestä yrityksestä ja silloisesta elämäntyylistään pääkaupunkiseudulla. Paljon uutta tuli myös lopulta tilalle, kun uskalsi päästää kaikesta irti.

- Sisäisen päätöksen tekeminen helpotti suunnattomasti. Helpotuksen tunne alkoi olla kantava motivaatio, että pystyi käymään läpi vaikeat prosessit kaiken hajotessa. Mietin, että pian voimme elää maalla lasten kanssa ja toipua metsässä, kertoi Päivi Kaskimäki.

Niin tapahtui. Kaskimäki pääsi rauhoittumaan vaikeiden hetkien jälkeen luonnon läheisyyteen 2000-luvun alussa. Hän alkoi huomata elämässään puhaltavan hyviä tuulia, jotka veivät eteenpäin.

- Tapahtui ihania asioita. Tuttava kertoi uusista vuokra-asunnoista, joita sain mennä katsomaan. Sain valita meille kodin. Mulle tuli puhelu, jossa kysyttiin töihin. Nämä helpottavat asiat alkoivat tapahtua vasta, kun uskalsin päästää irti kaikesta. On jännä juttu, että päätöksen jälkeen joku alkaa levittää punaista mattoa eteen. Sen kun menet ja kävelet eteenpäin. Se on pelottava loikka uudelle tielle, eikä sitä ihan näe punaisena mattona.

- Isossa kaaostilanteessa asiat alkaa nähdä vasta jälkeenpäin, miten hienosti kaikki meni. Myrskyn silmässä on vaikeaa nähdä positiivisena. Menin terapiaan läheisten ehdotuksesta ja sain työkaluja ja oivallusta, miksi toimin tietyllä tavalla elämässäni. Miksi en esimerkiksi ole osannut jakaa vastuuta tai olen kiinnostunut tietynlaisista ihmisistä. Se avasi silmiä ja aloin toipua.

Kaskimäki näkee nuo ajat elämän puolivälin krouvina, jossa tiimalasi käännettiin ylösalaisin ja kaikki alkoi alusta. Lapsuuttaan mietittyään hän ymmärsi paljon omaa käyttäytymistään eri tilanteissa. Päivi todisti lapsena esimerkiksi isänsä kuolemaa joulupäivänä, kun hän oli 7-vuotias.

- Se on ollut ajatuksen tasolla mulla, mutta en ole aiemmin tajunnut, miten se on kulkenut elämässä mukana. Lapsuus jättää meihin omat jälkensä. Meillä on siellä kokemuksia, turvattomuutta ja hylätyksi tulemisen pelkoja. Kukaan niistä ei ole säästynyt. On kuitenkin hyvä ymmärtää itsessä vaikuttavia mekanismeja. Silloin alkaa ymmärtää omaa toimintaansa eri tavalla.

Kaskimäen mukaan lapset ovat olleet hänen isoja opettajiaan.

- Kun olen kuunnellut heidän tarpeitaan vuosien saatossa, me ollaan tehty tosi paljon yhdessä asioita. Matkustettu ja koettu. Tunnistin itsessäni sen, että on tärkeää keskittyä lapsiin ja luoda turvalliset perusraamit - ja rytmit elämään. Puhdas luomuruoka ja riittävät ravintoaineet ovat aina olleet mulle tärkeitä. Samoin se, että kuuntelin lasteni kaikkia tarinoita ja pyrin luomaan heille mahdollisuuksia olla sitä, mitä he ovat omana itsenään ja mielikuvitusjuttuineen.

- Tilanne muutti minua äitinä ja naisena. Kun hoitaa omia lapsiaan, hoitaa samalla myös sisäistä lastaan. Koin, että matka, jonka kävin lasten kanssa toistakymmentä vuotta kolmestaan antoi paljon. Minulla ei ollut sellaista parisuhdetta, että joku olisi muuttanut kotiin. Ihmissuhteita on ollut, mutta ei mitään niin sitovaa. Eheytin itseäni lapsiani kuuntelemalla. Olen elänyt vahvasti maskuliinisessa energiassa, ja nyt olen uskaltanut tuoda elämään lisää pehmeyttä. Antautua ja nauttia epävarmuudesta. Avun pyytäminen ihmisiltä on ollut tärkeä etappi.

Asenne salli myös uusien asioiden vastaanottamisen ja niitä alkoi hiipiä näkijän elämään kaiken kaaoksen laannuttua.

- Törmäsin Minä Olen -messulla vuonna 2000 naiseen, joka oli ständillään erikoisen kalentereiden kanssa. Kyse oli maya-kalentereista ja henkilö oli Anneli Leivo, josta tuli myöhemmin opettajani tzolkinin suhteen. Kiinnostuin henkisyydestä, jota mielellään kutsuisin tietoiseksi tekemiseksi. On tärkeää, että ihminen uskaltaa ajatella vapaasti omilla aivoillaan ja hyväksyy elämän ihmeellisyydet.

Siitä alkoi tie, joka on vienyt Päivin ihmisten luokse monessa muodossa. Hän on tehnyt töitä maya-astrologina ja selvänäkijänä jo useamman vuoden ajan. Erilaisissa kohtaamisissa hän on voinut opastaa ihmisiä heidän polullaan. Naisen tehtävä ei ole sanella toisten elämää, vaan antaa oivalluksia intuitioonsa ja elämänkokemukseensa pohjaten.

- Elämä on jatkuvaa kasvua viimeiseen hengenvetoon asti. Meillä jokaisella on tarkoitus ja meillä kaikilla on annettavaa oman esimerkkimme kautta. Itselleni on elämässä kaikkein tärkeintä, että pään ja sydämen välinen yhteys on voimissaan. Terve talonpoikaisjärki, jossa on intuitio yhdistyneenä. Se tuo sisäisen balanssin ja rauhan.

- Olen oppinut, että kun auttajaksi ryhtyy, niin elämäntie on sellainen, siinä oppikoulussa opiskellaan. Omista kokemuksista sitä ammentaa apua toisille ihmisille. Tapaan usein ihmisiä, jotka ovat haastavissa tilanteissa. Kun on kerran nähnyt, miten on itse voinut kääntää elämänsä suuntaa, niin tietää mistä puhuu. Voi kannustaa toista rehellisesti ja aidosti. Vaikka olisi millainen draama tai takapakki elämässä, niin siitä selviää.

Elämä on tuonut myös onnea rakkaudessa. Kaskimäki pitää tärkeänä oman pehmeyden löytämistä, joka on mahdollistanut erilaisen parisuhteen löytämisen.

- Naisen on hyvä tarkistaa, mitkä ovat hänen odotuksensa siitä miehestä, jonka hän haluaa rinnalleen. Tunnustan itsekin, että sitä sinkkuna yksinhuoltajaäitinä kahden lapsen kanssa koki valtavan tarpeen parisuhteeseen. Se on käsittämätöntä, että kumppania haetaan kissojen ja koirien kanssa - vähän väkisinkin. Mutta siinä käy helposti niin, että alkaa muuttaa itseään toisen ihmisen odotuksien mukaiseksi. Unohtaa itsensä.

- Sen vuoksi olen kokenut hyvänä, että oli sellainen yksinolon aika, jolloin sain kasvaa ihmisenä uusiksi. Löytää todellisen pehmeän naiseuteni ja uuden itseni. Kokonaisuudessaan tämä matka vei 15 vuotta. Sinä aikana on ollut ihmissuhteita, jotka ovat toimineet peilinä. Olen nähnyt, että tietyssä hetkessä puoleeni henkilöitä, joiden kautta olen voinut esimerkiksi kohdata pelkojani. Olen möyhinyt ja läpikäynyt näitä asioita vuoden ja parin vuoden suhteissa.

- Se ihminen, joka elämääni tuli tämän 15 vuoden jälkeen onkin sitten hyvin erilainen, mihin olen aiemmin ihastunut. Senkin tajuaa vasta pikkuhiljaa, että olen muuttunut tällaiseksi, kun saan rinnalleni uudenlaisen ihmisen. Siinä voi todeta, että jonkunlaiset naiseuden valmistujaiset päällä ja kypsymistä on tapahtunut. Päämäärät omalle itselleni ovat syntyneet matkan varrella. Olen halunnut olla naisen voimassani terveellä itsearvostuksella. On ollut tarve luopua liiallisesta vastuunkantamisesta ja vääränlaisesta vahvuudesta. Olen halunnut ilmaista tunteeni aidosti ja näyttää elämäni ihmisille kaikki puoleni.

Haluatko lisätä intuitiota omassa elämässäsi? Lue lisää täältä Päivin vinkeistä, joilla voit huomata sisäisen äänesi arjessa.

Kilpailut

Uusimmat