Elias Kaskinen: Jokainen keikka on kuin stadionkeikka

27.06.2015 17:14 - Anna Hopi

Elias Kaskinen paljasti salaiset niksinsä, joiden avulla syntyy paras keikka.

- Ruokailu pitää hoitaa 2,5 tuntia ennen keikkaa, jotta se ehtii laskea. Ei ole hyvä vetää mitään pizzaövereitä, ettei ole ihan ähkyssä keikalla. Keikkamatkoilla joutuu muutenkin syömään vähän mitä sattuu, omaan ruokaan ei aina voi vaikuttaa. Välillä on parempi mennä vähän nälkäisenä lavalle kuin ihan täynnä, kertoi Elias Kaskinen Iskelmälle.

- Perusjuttu on äänenavaukset ja psyykkaus. Mietin millaiselle yleisölle olen menossa vetämään.

Kaskisella on uransa alusta ollut asenne kohdillaan.

- Mulla on sellainen perinne, että teen Freddie Mercury -asennon, jolla menen lavalle. Mulla on kaksi suurta idolia, Freddie Mercury ja Bruce Springsteen. Nostan toisen käden pystyyn ja se on se stadionaloitus - ollaan sitten missä tahansa luolassa. Me vedetään stadionkeikkoja koko ajan.

- Yleisö tulee kuuntelemaan keikkaa. Ne ovat tulleet sinne ja haluavat katsella jotain. Esiintyjä epäonnistuu, jos yleisö alkaa keskittyä muuhun. Menen sillä asenteella lavalle, ettei yleisöllä ole muuta vaihtoehtoa kuin huomata meidät. Parhaiten keikka onnistuu, kun on koko ajan pientä vaaran tuntua ilmassa.

Keikan jälkeen Kaskinen tarvitsee hetken rauhoittumishetken.

- Olen aina keikan jälkeen tärinöissä ja hiessä. Olet lavalla kuningas ja sen jälkeen pitää riisua se viitta yltä. Ihmisiä kohdatessa pitää myöhemmin olla yksi muista. Ongelmia tulee, jos tämä kuninkaanviitta jää päälle arjessa. Silloin usein sanotaan, että on neste noussut päähän.

Kilpailut

Uusimmat