Eppu Normaalilta 40-vuotisjuhlakonsertti Ratinan stadionilla - tulossa kolmituntinen show

28.09.2015 14:28 - Anna Hopi

Rockyhtye Eppu Normaali juhlistaa pitkää taivaltaan 6.8.2016 kokoamalla huikean lavakattauksen Tampereelle Ratinan stadionille.

Luvassa on kolmetuntinen show täynnä hittejä Eppu Normaalin uran varrelta. Lavalle kapuavat Martti Syrjän, Mikko "Pantse" Syrjän, Juha Torvisen, Sami Ruusukallion ja Aku Syrjän lisäksi liki 90-henkinen Tampereen Filharmoniaorkesteri johtajansa ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvalin ja Eppujen entisen basistin Mikko Saarelan ja kosketinsoittajan Eero "Safka" Pekkosen kanssa.

6. elokuuta 2016 järjestettävässä konsertissa kuullaan kolmituntinen läpileikkaus Eppu Normaalin suurimmista hiteistä. Valikoiduista kappaleista tehdään orkesterisovitukset ja kappaleet kuullaan bändin ja Fillharmonian yhteisesityksenä. Luvassa on myös stadionin historian suurin lavakattaus, kun käytössä on koko Akun Tehtaan lava-ja tekniikka-arsenaali, joilla voitaisiin tehdä kolme festivaalia.

Konserttiin rakennetaan myös poikkeuksellisen isot screenit. Alueen VIP-kylä sijoittuu stadionin välittömän läheisyyteen Ratinanniemen festivaalipuistoon, jossa tarjoillaan Stefan Richterin loihtima menu.

- Onhan se aika pähkähullua, koska eihän sitä tiedä, miten se homma onnistuu. Tässä tehdään Eppu Normaalin näköistä hommaa. Olemme varanneet esiintymiselle kolme tuntia aikaa, mutta jos se ei riitä, niin esiinnytään toki sitten lisää, kommentoi Martti Syrjä Iskelmälle.

- Meille ei kukaan tule sanomaan, mitä pitäisi tehdä, ja saamme keksiä itse ohjelmistoon sellaisia juttuja, mistä tykkäämme. Se on raskasta, mutta aivan älyttömän palkitsevaa. Koostamme ohjelmiston isoista hiteista ja vähän kummallisemmista biiseistä, kertoi Juha Torvinen.

Monien tempausten yhtye

Eppu Normaali tunnetaan erilaisista tempauksista, joista yhtye on tehnyt vuosien saatossa. Miehet ovat myyneet fanituotteina keittiöliinoja, joissa he itse poseeraavat alastomana ja lahjoittaneet keikoille tulijoille Eppu Normaali -ämpäreitä. Olisiko synttärijuhlissa jonkinlaisen tempauksen paikka?

- Ihan loppuun asti me ei olla vielä kaikkea mietitty. Kai me nyt kumminkin pidetään vaatteet päällä, lohkaisi Syrjä.

Millaisia huippukokemuksia miesten 40-vuotiseen uraan on mahtunut?

- Niitähän on vaikka mitä. Yksi muistuu mieleen, kun oltiin 2004 Ratinan stadionilla ja saatiin se loppuunmyytyä, se on sieltä isosta päästä. Sitten on pikkujuttuja, jotka eivät merkitse suurelle yleisölle mitään. Teimme esimerkiksi joskus Heimo Hämähäkki -nimellä salakeikkoja, yksi Oulussa pidetty keikka on jäänyt mieleen, sanoi Torvinen.

40 vuoden ura on pitkä tie. Millaisin ajatuksin miehet katselevat mennyttä?

- On mahtavaa, että olemme saaneet elää melko poikkeuksellisen elämän. Tämä työ ja meidän homma - onhan se aika erilaista hommaa kuin moni muu työ. Vaikea tiivistää, mitä siitä on jäänyt käteen. Rakkoja on jäänyt käteen aivan varmasti, Torvinen kertoi.

- Varsinaista viisautta on vaikeaa tekstiä. Paljon on koettu ja kaikki on kannattanut kokeilla! Ja jos se ei riitä, niin kokeillaan lisää. Hymyili Syrjä.

 

Eppu Normaali 40-vuotisjuhlakonsertti

La 6.8.2016, Ratinan stadion, Tampere

Ovet: VIP-kylä klo 13:00, stadion klo 17.30

Showtime: n. klo 19.30

Liput: alkaen 52,50 eur, VIP alkaen 199 eur

Ikäraja: S

Lipunmyynti huikealle keikalle alkaa tiistaina 29.9 klo 8:00.

Kilpailut

Uusimmat