Etkö saa sanaakaan suustasi? 5 asiaa, joita ei moni pysty tekemään käskystä

16.03.2015 17:00 - Nelly Tatti

Pystytkö lopettamaan naurunpyrskähdyksiä tai puheripulia käskystä?

Joskus luonnolliselta kuulostavien asioiden tekeminen saattaakin olla hurjan vaikeaa, kun niitä käsketään tekemään juuri sillä hetkellä. Alle listasimme arkisia asioita, joita ei välttämättä pysty tekemään käskystä.

1. Vitsailu / laulaminen

Ystäväsi saattaa olla kaveriporukkasi vitsiniekka luonnostaan, mutta kun häntä pyydetään heittämään vitsi, saattaa hän yhtäkkiä mennä täysin lukkoon. Useimmat laulajat saattavat myös ujostella kovan paikan tullen, kun seurassa käsketäänkin antamaan laulunäyte juuri sillä hetkellä.

2. Nauramatta oleminen

Mitä enemmän yrität kieltää toista nauramasta, sitä enemmän häntä yleensä alkaa naurattaa. Sama käy myös päinvastoin, kun sinua pyydetään nauramaan, ei sillä hetkellä yhtäkkiä nauratakaan.

3. Hiljaa pysyminen

Kouluaikoina kuuli usein sanat "Nyt hiljaa siellä luokan perällä!", joka johti vain pahempaan älämölöön. Vielä vaikeampaa tekee, kun pyydetään olemaan hilljaa JA nauramatta. Sus siunatkoon!

4. Omien kuulumisten kertominen

Kun sinulta kysytään koulussa/työpaikalla/harrastuksissa mitä kuuluu, saatat mennä helposti lukkoon, etkä saa suusta muuta kuin "Ihan hyvää, kiitos" vaikka mielessä olisi vaikka mitä kerrottavaa.

5. Tuntemattomille puhuminen

Vaikka saattaisit muuten olla supliikki ja itsenäinen persoona, ei välttämättä tuntemattomien kanssa keskustelu tai avun pyytäminen tulekkaan ihan luonnostaan siinä vaiheessa, kun ystäväsi käskee sinua kysymään tuntemattomalta neuvoa lähimpään kahvilaan.

 

 

Mies voi opetella käsittelemään tulista naista - lue ohjeet täältä.

Kilpailut

Uusimmat