Haluatko näyttää nuorekkaalta? Vältä 9 tyylivalintaa

17.12.2014 18:16 - Reetta Haverinen

Vaatteet tekevät naisen - joskus tyylimuutoksilla voit nostaa ikävuosia harteiltasi.

Jos tahdot, että vaatteesi eivät korosta liikaa ikävuosiasi, mieti tarkkaan, mitä aamuisin kiskot päällesi. Käytä myös meikkiä harkiten, sillä vääränlainen ehostus voi tehdä kasvoistasi helposti varttuneemman näköiset.

Jos tahdot pukeutua ikäsi mukaisesti, tai jopa hieman nuorekkaammin, on parasta vältellä seuraavia listalla mainittuja asioita:

1. Tweed

Denim on varsin nuorekas kangasmateriaali, mutta tweed päinvastoin vanhentaa kantajaansa helposti jopa vuosilla.

2. Lukulasit

Vääränmalliset pokat tekevät lookista helposti tätimäisen. Liikkeiden lasivalikoimista löytyy paljon myös kivan näköisiä ja tyylikkäitä pokia, joten valitse ikäisellesi sopiva malli. Liikkeiden myyjät osaavat opastaa sopivien kehysten valinnassa.

3. Harmaat hiukset

Karu totuus on, että harmaa hiusväri vanhentaa ulkonäköä huomattavasti. Jotkut toki pitävät charmanteista harmaista hiuksistaan, mutta nämä henkilöt eivät luultavasti tavoittele ikäistään nuorekkaampaa lookia. Jos harmaan sävyt häiritsevät, kokeile esimerkiksi kevyttä hiussävytettä.

4. Terveysjalkineet

Kaupoista löytyy hyllyittäin myös siroja ja tyylikkäitä työkenkiä. Miksi siis pilaisit lookisi kömpelön näköisillä terveyssandaaleilla?

5. Vääränmalliset farkut

Korkeavyötäröiset pillifarkut eivät yleensä imartele ketään keski-iän ylittänyttä. Onneksi kaupoista löytyy runsaasti farkkuja kaiken ikäisille ja kokoisille naisille. Kysy myyjää avuksesi, jos tahdot löytää itsellesi mahdollisimman sopivan mallin.

6. Värit, jotka eivät sovi piirteillesi

Ihonväri ja piirteet sanelevat pitkälti sen, minkälaiset värisävyt imartelevat kenenkin ulkonäköä. Jos et tiedä, mitkä värit pukevat sinua parhaiten, käy esimerkiksi värianalyysissa kosmetologin luona. Hän osaa opastaa sinua käyttämään oikeansävyisiä meikkejä. Kauppojen vaateosastojen stylistit taas osaavat neuvoa sinua hyvin vaatevalinnoissasi.

7. Vanhanaikainen käsilaukku

Tätimäinen käsilaukku imartelee harvan keski-ikäisen tyyliä. Päivitä laukkuvarastosi ja heitä 15 vuotta sitten muodissa olleet laukkusi kirpputorille.

8. Vääränlainen meikki

Liika meikki ei sovi kenellekään. Toisaalta, liian varovainen ehostus ei taas tuo parhaita puoliasi esiin. Meikkauksen ammattilainen osaa taatusti auttaa, jos et tiedä, kuinka korostaa kasvojesi parhaita kohtia.

9. Mauttomat kengät

Vaikka asuvalintasi, hiuksesi ja meikkisi olisi osunut muuten nappiin, voivat vääränlaiset kengät pilata kokonaisuuden täydellisesi. Ole siis tarkkana, minkälaiset kengät sujautat jalkaasi. Ja mitä ikinä teetkin, älä pue töihin lenkkikenkiäsi - olivatpa ne kuinka mukavat tahansa.

Lähde: About Style

Kilpailut

Uusimmat