Haluatko paremman suhteen? Poista kumppani Facebook-kavereista

11.09.2015 13:00 - Senja Rapila

Sosiaalinen media saattaa häiritä parisuhdettasi ainakin, jos partnerisi on ystäväsi Facebookissa.

Kuvittele tilanne, jossa kuulet kumppanisi tekemisistä ensimmäisenä Facebookissa tai ystäviesi välityksellä. Kuulostaako tutulta? Siihen nykymaailman parisuhteet ovat uppoamassa pikkuhiljaa: kotona kertaatte vain Facebookista lukemanne asiat toisen päivästä, eikä menoista synny laisinkaan kunnon keskustelua.

Sosiaalinen media, kuten Facebook, Instagram, Twitter ja Snapchat, tekee meille helpoksi seurata ystäviemme - myös kumppanimme - elämää jatkuvasti. Myös kaikista sitoutuneimmilla pariskunnilla, joilla ei ole salaisuuksia, on aina jotain uutta löydettävää kumppaninsa somesta, mikä ei muuten olisi tullut puheeksi. 

Mitä jos poistaisit hänet ystävistä?

Joten heitetään ilmoille hullu idea: leikataan kumppanimme kokonaan pois some-elämästämme. Poistetaan hänet Facebook-ystävistämme, sekä Twitter- ja Instagram -seuratuista. Tämä voi helpottaa salaperäisyyden ylläpitämistä suhteessanne, ja pitää samalla suhteenne kiinnostavana.

- Parisuhteessa ollessa on jotain, jonka vuoksi haluat siihen hieman tiedottomuutta ja ennalta-arvaamattomuutta, toteaa parisuhdeneuvontaan erikoistunut psykoterapeutti Ian Kerner PRI:lle.

Voisiko kumppanin leikkaamisella omasta some-elämästään olla oikeasti jotain vaikutusta parisuhteen laatuun? Kyllä Kernerin mielestä.

- Tajusin itse jossain vaiheessa, että en oikeastaan halua olla vaimoni ystävä Facebookissa. En halunnut sitä kaikkea tarpeetonta informaatiota, vaan halusin päästä pois siitä kaikesta - halusin suhteeseemme mysteerisyyttä ja ennalta-arvaamattomuutta.

Toimii vain pitkissä suhteissa

Tämä on kuitenkin vain vakaville, pitkään kestäneille parisuhteille, jossa ei ole turhaa draamaa ja jossa molemmat ovat täysin sitoutuneita toisiinsa. Uuden kumppanin poistaminen Facebook-ystävistä sen takia, ettet olisi mustasukkainen pienimpienkin asioiden vuoksi, voi helpottaa, mutta se kertoo parisuhteen muista ongelmista. Jos yrität vieläkin udella uuden kumppanisi viikonloppusuunnitelmia, ja että sisältyykö niihin se tietty ihminen, tämä kokeilu ei välttämättä sovi sinulle.

Etkö kuitenkaan ole valmis näin suureen askeleeseen? Voitte aluksi poistaa toisenne seurauslistoiltanne (Facebook -> Kumppanin profiili -> Seurataan -> Lopeta henkilön * seuraaminen), tai voitte vaihtoehtoisesti kokeilla muutaman päivän somelakkoa. Näin pystytte viettämään enemmän aikaa toistenne kanssa.


Lähde: HelloGiggles

 

Kilpailut

Uusimmat