Haluatko parisuhteesi kestävän? Käy 3 vaihetta läpi, jotta suhde menestyy

31.12.2014 21:42 - Elina Jokela

Onko parisuhteesi heikko vai kehittyvä? Mikä pitää teitä kahta yhdessä? Tällaiset asiat on hyvä pitää mielessä pitkässä suhteessa. Parisuhde ei ole välttämättä heti toimiva, vaan toimivuus tulee joillain pareilla ajan myötä. Monet käyvät suhteessaan läpi kolme vaihetta.

Toimivassa parisuhteessa pystytään puhumaan kaikesta ja toinen hyväksytään juuri sellaisenaan. Pitkässä, toimivassa ja rakastavassa parisuhteessa käydään läpi kolme vaihetta, jonka jälkeen suhde voi kestää loppuelämän ajan.

1. Voimakas intohimo.

Tämä vaihe on helppo. Hyvältä näyttäminen ja seksuaaliset tuntemukset ovat voimakkaita alussa. Vaiheessa 1 suhde on vasta romanssi ja kaikki tuntuu hyvältä.

2. Pettymys ja laskelmointi.

Kun romanssin taika katoaa, syntyy pettymystä ja mielipahaa. Kumppani, jonka joskus näit mielenkiintoisena onkin jollain lailla tylsä. Ehkä kumppanisi on kerännyt painoa tai ei ole enää yhtä seksikäs. Tässä vaiheessa tajuaa, ettei kaikki ole täydellistä ja näkee viat toisessa. Moni ei kestä tätä vaihetta ja päätyy eroon. Tämän vaiheen läpikäyminen on mahdollista, kun opettelet kunnioittamaan ristiriitaisuuksia. Kumpikaan ei ole täydellinen ja yritä muistaa, mihin ominaisuuksiin ihastuit kumppanissa.

3. Suhteen syventäminen ja virtaus.

Stressin keskelläkin kannattaa muistaa kumppania. Muistuta kumppaniasi usein, mihin hänessä rakastuit. Välillä kannattaa myös kertoa, mistä et pidä hänessä ja voitte keskustella siitä. Tässä vaiheessa keskustelu on isossa osassa ja kaikki puolet itsestä tuodaan esille. Tietyin väliajoin pitkässä suhteessa kannattaa pitää syvällinen keskustelu siitä, kuinka parisuhde voi ja onko puhuttavaa.

Lähde: Your Tango


Lue täältä 10 asiaa, jotka Se Oikea opettaa sinulle.

Kilpailut

Uusimmat