Haluatko saada kumppanisi siivoamaan? Kokeile mykkäkoulua näin

20.04.2015 15:25 - Eeva Rajala

Aina nalkuttaminen ei ole se keino saada haluamaansa läpi. Kokeile siis toista keinoa, mykkäkoulua.  

Parisuhteen toinen osapuoli - yleensä nainen - voin useinkin miettiä, onko hänen kumppaninsa vai unohtelevainen vai suoraan sanottuna laiska. Siinä vaiheessa, kun naisen pitää kahdeksatta kertaa pyytää miestä tiskaamaan, ovat naisen hermot yleensä kiristyneet jo äärimmilleen.

Jos nainen pyytää kerta toisensa jälkeen kumppania esimerkiksi siivoamaan, mutta mitään ei tapahdu, nainen saattaa yrittää toista taktiikka: mykkäkoulua. Nainen ei puhu siivoamisesta mitään siihen saakka, kunnes mies tajuaa olleensa väärässä ja että myös miehen pitäisi joskus osallistua siivoamiseen.

Nalkutukselta helppo sulkea korvansa

Usein tämä ei kuitenkaan täysin onnistu, ja nainen joutuu luopumaan uudesta taktiikastaan ja siivoamaan itse. Kliininen psykologi John Mayer kertoo Women's Health -lehdelle, että asioista nalkuttaminen kumppanille ei välttämättä aiheuta haluttua toimintaa toisessa, sillä nalkutukselta voi sulkea korvansa hyvinkin tehokkaasti. Sen sijaan mykkäkoulu - oikein tehtynä - voi olla silmiä avaavaa kumppanille.

Mykkäkouluun ei kuitenkaan pidä alkaa ilman, että toinen ymmärtää, mistä on kyse. Jos esimerkiksi nainen vain lopettaa siivoamisen, mies ei välttämättä ymmärrä mykkäkoulun ja tekemättömyyden perimmäistä tarkoitusta, ja taktiikka epäonnistuu.

Keskustele ja kieltäydy

Mayerin mukaan parempi taktiikka mykkäkoulun onnistumiseen on se, että ensin keskustelee kumppanin kanssa ongelmasta, ja ottaa esille asunnon siisteyden tärkeyden esimerkiksi oman tai kumppanin allergian tai vaikka lasten hyvinvoinnin kannalta. Vasta sen jälkeen naisen kannattaa sanoa miehelle, että kieltäytyy itse siivoamasta. Nainen voi jättää siivouksen miehen huoleksi muun muassa sanomalla ennen huoneesta poistumistaan: "Minulla on nyt tärkeämpää tekemistä."

Mayer neuvoo siis yrittämään mykkäkoulua uudelleen, mutta seuraavan kerran keskustelun kautta.

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat