Helppo keitto valmistuu hetkessä ilman kauppareissua - kokeile!

08.10.2015 17:00 - Emma Ylistalo

Tiedät varmasti sen tilanteen, kun tulet kotiin pitkän työpäivän jälkeen, etkä ole jaksanut käydä kaupassa. Helppo minesrone-keitto syntyy aineista, jotka löytyvät keittiön kaapeista.

Minestrone on keitto, jonka teet helposti ruuantähteistä ja koska resepti on äärettömän muunneltava, sse syntyy jääkapissa olevista tähteistä. Lue alta, kuinka rakennat maistuvan keiton.

Tee näin: Paloittele iso sipuli ja jos sinulla on, pienennä myös muutama porkkana ja pala selleriä. Kypsennä näitä oliiviöljyn ja voin sekoituksessa noin 15 minuuttia sekoittaen usein. Lisää muutama hienonnettu valkosipulinkynsi ja kourallinen tuoreita yrttejä. Jos sinulla ei ole tuoreita yrttejä, käytä kuivattuja. Muista, että jos käytät kuivattuja yrttejä, teelusikallinen kutakin riittää. Timjami, rosmariini, salvia ja meirami sopivat tähän erityisen hyvin. Lisää vielä hieman suolaa ja laakerinlehti ja jatka kypsentämistä muutaman minuutin ajan. Jos sinulla on basilikaa, säästä se siihen vaiheeseen, kun keitto on valmis.

Nyt kun sinulla on hyvä pohja keitolle valmiina, voit lisätä vielä lisää kasviksia, jos kaapistasi löytyy. Lisää esimerkiksi paloiteltuna purjosipulia, kurpitsaa, kesäkurpitsaa tai papuja. Lisää tämän jälkeen tomaatit. Hyvä määrä on esimerkiksi kaksi tuoretta tomaattia paloiteltuna tai jos käytät säilyketomaatteja, noin 5 desilitraa paloiteltuna. Lisää säilyketomaateista myös mahdollinen neste ja lisää tarvittaessa lisää nestettä. Lopuksi voit lisätä sekaan haluamasi lisukkeet. Esimerkiksi tortellinit ja pasta sopivat hyvin.

Kun keitto on kiehunut niin, että kasvikset ja pastat ovat sopivan pehmeitä, jaa keitto kulhoihin. Viimeistele laittamalla päälle esimerkiksi oliiviöljyä, parmesaanijuustoa, pestoa tai basilikaa. Muista, että tätä keittoa voit muunnella mielesi mukaan ja käyttää aineksia, joita keittiöstäsi löytyy.

Lähde: Mind Body Green

Lue myös: Viikonlopun ruokaehdotukset: Syö edullisesti ja terveellisesti!

Kilpailut

Uusimmat