Himoksen kesän kruunaa Iskelmäfestivaali - viihdettä neljällä eri lavalla

30.04.2015 15:02 - Anna Hopi

Himoksella on luvassa kesällä megakonsertteja, yleisötapahtumia ja neljät suuret musiikkifestivaalit, joista rakastetuin on Iskelmäfestivaalit.

Vappuna talvikausi kohtaa kesän aktiviteetit: Himoksella on mahdollisuus pelata golfia 30.4. alkaen ja lasketella 1.5. saakka. Vappuviikonloppuna voi urheiluvarusteiksi valita niin golfmailat kuin lasketteluvälineetkin. Golfkausi käynnistyy vappuaattona Himosvuoren kupeessa risteilevällä kuuden kilometrin pituisella täysmittaisella kentällä samalla kun rinteessä vielä vietetään vappua laskettelun merkeissä.


 
Kulunut talvikausi oli HimosLomat Oy:n liiketoiminnan kannalta monelta osin edellisen kauden kaltainen. Positiivisen yllätyksen tuotti Himos Areenan kävijämäärä, joka ylsi melkein 40 000 kävijään. Nousua edelliseen kauteen verrattuna oli vajaa 10 prosenttia. Yhtiön teettämän asiakastyytyväisyyskyselyn mukaan bileviikonloppujen vetovoima perustuu kotimaisiin huippuartisteihin ja Himoksen monipuolisiin harrastus- ja majoitusmahdollisuuksiin. Himos Areenan bileviikonloppuja järjestetään jokaisena viikonvaihteena syksyn alusta aina kevään korvalle.
 
Majoitusmyynti kasvoi hieman edellisvuoteen verrattuna. Takana on nyt kaksi perättäistä vähälumista talvea, jotka ovat vaikuttaneet jonkun verran majoituskysynnän määrään.

Vilkas tapahtumakesä tuloillaan

Heti kesäsesongin alussa Himos Parkissa järjestetään erilaisia yleisö- ja harrastustapahtumia. 25.-27. kesäkuuta järjestettävää Iskelmä festivaalia edeltävänä päivänä 24. kesäkuuta Himos Parkissa esiintyy Eppu Normaali. Tämä konsertti tulee olemaan erityinen, sillä Eput esiintyvät Himoksella koko illan keikalla. Yhtyeen megakeikan jatkoja vietetään Himos Areenalla, jossa Suomen parhaaksi bilebändiksi tituleerattu Jean S. pistää parastaan.
 
Yksi kesän odotetuin konsertti Suomessa on varmasti amerikkalaisen maailmanluokan rock-yhtyeen Linkin Parkin esiintyminen Himos Parkissa elokuun 31. päivä.

Tulevan kesäsesongin asiakasmääräksi ennakoidaan noin 160 000 kävijää

- Ympärivuotisen palvelun tarjoaminen on meille erityisen tärkeää ja siksi HimosLomat investoi ja satsaa erityisesti kesäkauden toiminnan kasvattamiseen. Merkittävin hanke on Himos Parkin laajennus- ja rakennustyö sekä tapahtumatuotannon jatkuva monipuolistaminen, sanoo toimitusjohtaja Tiina Mäntyharju, HimosLomat Oy:stä.
 
Jämsässä sijaitsevassa vapaa-ajankeskuksessa vierailee vuosittain lähes neljännesmiljoona kävijää. HimosLomat–yhtiöiden liikevaihdosta kesän osuus on arvion mukaan noin 16 miljoonaa euroa.

Viime vuonna Himoksella vieraili mittava määrä ihmisiä. Kuudetta kertaa järjestetty Iskelmä festivaali teki esimerkiksi yleisöennätyksen 34 000 kävijällään. Tänä vuonna tapahtumassa rokataan huikeasti neljällä eri lavalla. Tarkista koko festivaalien kattaus täältä.

Himos Parkin kolmas rakennusvaihe meneillään

- Jotta Himoksen suosio erikokoisten festivaalien, konserttien ja muiden tapahtumien pitopaikkana vahvistuu etisestään, olemme edelleen jatkaneet tapahtumapuistomme Himos Parkin rakennus- ja laajennustöitä ja ne jatkuvat tänäkin vuonna kesän kynnykselle saakka, kertoo Tiina Mäntyharju.
 
Viime vuonna Himos Parkiin nousi kolmikerroksinen ravintolarakennus Terassi Riemu, josta on esteetön näkymä päälavalle. Rakennus tarjoaa viihtyisät puitteet juhlaan; katetun sisätilan, sohvaryhmiä, 100 vesivessaa ja VIP-terassin. Terassi Riemun 2. kerrokseen mahtuu 1700 asiakasta ja lisäksi ylimmän kerroksen VIP-alueelle 400. Rakennuksen alta on kulku kahdelle festivaalikentälle.

Vahvana valttina sijainti sekä monipuoliset majoitusmahdollisuudet

Himoksen mainio sijainti Keski-Suomessa, hyvät liikenneyhteydet ja merkittävät investoinnit palvelukonseptien kehittämiseen lisäävät ympärivuotisen vapaa-ajankeskuksen kasvupotentiaalia. Himos tarjoaa myös monipuolisen valikoiman majoitusvaihtoehtoja ja asiakkaiden käytössä on useita ravintoloita sekä oheispalveluita.

Jo lyhyen kävelymatkan päässä Himos Parkista löytyy noin puolet majoituspaikoista. Lisäksi tapahtumien aikaan melkeinpä Himos Parkin kyljessä on runsaasti tilaa karavaanareille ja telttailijoille. Esimerkiksi Himos Juhannuksen aikaan alueella on 1000 telttailijaa ja pari sataa karavaanaria. Iskemä festivaalin aikaan alueella vierailee 1000 karavaanaria ja muutama sata telttailijaa.

Tänä kesänä Himos-Patalahti Golf ry:n jäseneksi lyömättömän edullisesti

Muun muassa Himoksen täysimittainen golfkenttä on lisännyt merkittävästä alueen palvelutarjontaa sekä lisännyt investointien määrää Himokselle. Luontoarvoja kunnioittava golfkenttä polveilee vaihtelevassa maastossa ja koko golfkylän kokonaispinta-ala on 118 hehtaaria, joista golfkentän väylien osuus on 64 hehtaaria.  
 
Himos-Patalahti Golf ry:n jäsenmäärän uskotaan kaksinkertaistuvan alkavalla kaudella, sillä kausipelioikeuksien myynti on alkanut erinomaisesti. Himos Golfilla on takanaan ensimmäinen kokonainen pelikausi ja kenttä sai paljon kiitosta erityisesti loppukesästä. Positiivista palautetta tuli muun muassa kentän hyvästä kunnosta, vaihtelevaisuudesta ja vaikeusasteista. Golfkentän suosio on lisääntynyt oleellisesti pelaajien keskuudessa. Kauden 2015 Himos-Patalahti Golf Ry:n jäsenmaksu on 55 euroa.
 
Jo toukokuussa kentällä on paljon tapahtumia, muun muassa Kauden avajaiskilpailu 9.5., Kaveripäivät 16-17.5. ja Äitienpäivän tapahtumassa huomioidaan erityisesti äitejä. Avoimet ovet ovat 17.5., jolloin on mahdollisuus tutustua kentän hienouksiin ja golfin pelaamiseen. Lisäksi tulossa myös Naisten päivän tapahtuma 7.6., jolloin golfiin voi tulla tutustumaan naisystävän seurassa. Myös kilpailutoiminta tulee olemaan vilkkaampaa kuin viime kaudella. Kentällä järjestetään valtakunnallisia kisoja, kuten Senior Aluetour, Titleist Rio Open –kiertue ja Holiday Club -kiertue.

Kilpailut

Uusimmat