HS: Flunssa olikin syöpä - Janin diagnoosi herätti myötätunnon aallon Facebookissa

09.02.2015 19:46 - Anna Hopi

26-vuotias helsinkiläinen Jani Kyyrä meni päivystykseen parin viikon kuumeilun jälkeen. Kyse ei ollut lainkaan siitä, mitä hän luuli.

Mies sai nimittäin kuulla sairastavansa syöpää, eli akuuttia lymfaattista leukemiaa. Jani Kyyrä oli oirehtinut kuten normaalissa flunssassa - kuumeilua oli takana pari viikkoa, minkä lisäksi miehen hemoglobiini oli alhainen.

- Elämä pysähtyi täysin, kun sain diagnoosin torstaina. Yön sain onneksi nukuttua, ja perjantaina olinkin jo aloittamassa taistelua, Kyyrä kertoi Helsingin Sanomille.

Kyyrä paljasti lehdelle olevansa isovanhempien luona päivähoidossa, sillä tyttöystävä työskenteli päivisin. Jonkun kun on koko ajan oltava läsnä.

Diagnoosi sai Kyyrän miettimään, mitä hän voisi tehdä muiden hyväksi. Mies päätti jakaa tarinansa Facebook-statuksessa. Hän toivoi, että Facebook-kaverit kuulisivat Suomen punaisen ristin veripalvelusta ja kävisivät ehkä luovuttamassa verta tai kirjaamassa tietonsa kantasolurekisteriin.

Alle vuorokausi päivityksen jälkeen tarinaa oli jaettu jo yli 12 000 kertaa. Miehen mieli on syöpädiagnoosista huolimatta positiivinen ja ystävien reaktiot ovat ilahduttaneet hänen mieltään.

Lue juttu kokonaisuudessaan täältä.

Lähde: HS.

 

Eräs suomalainen pariskunta reagoi myös sairauteen rohkealla tavalla. Lue täältä koko juttu.

Kilpailut

Uusimmat