Huutokauppakeisari TV-ohjelmasta: "On kuin lottovoitto!"

30.01.2015 14:29 - Anna Hopi

Huutokauppaa pitävät Aki Palsanmäki paiskii vaimonsa kanssa kovasti töitä, mutta vasta TV-sarja nosti perheen elämän taloudellisesta kuopasta.

Millainen ihminen hakeutuu huutokauppa-alalle?

- Me ei tälle alalle olla hakeuduttu, se tuli perintönä. Ei tämä ole mulle ja Helille mikään kutsumusammatti. Isä kuoli vuonna 2006 heinäkuussa, ja hän toivoi, että joku jatkaisi hänen elämäntyötään. Muut eivät jatkaneet, niin mietittiin ja Heli lopulta täräytti, että hän ostaa meidän kotipaikan ja alkaa pyörittää huutokauppaa. Minä olen toiminut hänen vasempana kätenään, kertoi Aki Palsanmäki.

- Kituuttamista tämä on ollut. Yhdessä vaiheessa mietittiin, että lopetetaan koko homma, kun ei tullut tarpeeksi firmaan rahaa sisään. Kun elää nuukasti ja kehittelee liiketoimintaa, niin päästiin eteenpäin. Televisio-ohjelma pelasti meidät. Se oli kuin pienoinen lottovoitto.

Palsanmäki kertoo, ettei yrittäjän työssä nautita liioista lomista.

- Kyllähän tällaiselle alalle kun lähtee, niin ei ole vakituista tilipäivää. Ei ole kahden viikon välein palkkapäivää kuin silloin on, jos lähtee vieraan töihin. Jos ei ole huutokauppaa perjantaina, ei tule palkkaa. Joka perjantai se on pidettävä, jotta rahaa tulisi, kiteytti mies yrittäjän työnsä haasteet.

- Ei ole neljän viikon kesälomia ollut tähän mennessä. Kahdeksan vuotta ollaan Helin kanssa tehty huutokauppatyötä ja pisin loma on ollut viikon loma, mikä pidettiin viime vuonna. Töitä on ja nyt ohjelman myötä meklauskeikkoja viikonloppuisin. Käydään meklaamassa ympäri Suomea.

Huutokauppakeisari ei töitä vieroksu, sillä hommia paiskitaan tällä hetkellä välillä Hanko-Äkäslompolo.

- Se on hyvä, että töitä on. Asuntolainaa on sen verran maksamatta, että rahaa on tultava, jotta pystyy pakolliset kulut maksamaan.

Rikastuuko huutokauppakeisarin hommilla?

- Toimittaja on hyvä ja voi vaikka ostaa tämän paikan, tulla kokeilemaan, miten tulee rahaa, nauroi mies.

- Maalaishuutokaupalla ei tule miljonääriksi. Ei ole väliä, vaikka tekis yötäpäivää töitä. Tunnit ei riitä mitenkään. Helsingin huutokauppahommista en tiedä, että ollaanko siellä miljonäärimiehiä.

Kilpailut

Uusimmat